Boete voor mobiel op fiets

Vanaf 1 juli 2019 is het verboden om op de fiets onder andere te appen of bellen. Het is niet meer toegestaan om een mobiel vast te houden. Doe je dat wel, dan riskeer je een hoge boete van 95 euro. Dat maakt de Rijksoverheid bekend. Het is tevens ook verboden om een ander elektronisch apparaat zoals een tablet of camera te gebruiken. Als je stilstaat voor bijvoorbeeld een stoplicht of voor een spoorweg overgang mag je wel je mobiel gebruiken.

In de auto als automobilist gebruikmaken van een mobiel of een andere elektronisch apparaat is al langer verboden. Veel automobilisten bellen daarom handsfree. Zo kunnen zij toch bereikbaar blijven. Het is belangrijk om je aandacht erbij te houden als je aan het fietsen bent of aan het autorijden bent. Wanneer automobilisten of fietsers bellen of appen tijdens het rijden kan dit voor ongelukken zorgen. Het gebeurd nog steeds dat er veel ongelukken gebeuren hierdoor. Het is duidelijk dat je de aandacht erbij moet houden als je deelneemt op de weg.

Veel mensen denken dat ze kunnen multitasken, maar dit is vaak niet het geval. Hierdoor letten zij niet goed op het verkeer. Waardoor zij of zelf een ongeluk veroorzaken of dat zij zelf slachtoffer worden van een ongeluk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *