Levi’s terug naar de beurs

Het Amerikaanse kledingbedrijf Levi’s, voluit Levi Strauss & Co. gaat weer naar de beurs. Dat meldt nieuwswebsite Nu.nl (economie). Levi’s verwacht ruim 522 miljoen euro op te halen door naar de beurs te gaan.

De aandelen zullen tussen de 14 en 16 euro worden aangeboden. Het heeft 30 jaar geduurd, maar Levi’s verschijnt weer op de beurs. De erfgenamen van oprichter Levi’s Strauss haalden het bedrijf 30 jaar eerder weg van de beurs.

Levi’s is vooral bekend van zijn jeansbroeken die in verschillende winkels te kopen zijn. Al is het bedrijf ook populair door het verkoop van de shirts met het logo van levi’s erop. Hiernaast verkopen zij ook ander kledingstukken zoals jassen. Levi’s werd in 1853 opgericht door Levi Strauss. Oorspronkelijk kwam Strauss uit Duitsland (Beieren). Hij verhuisde naar CaliforniĆ«. Hij ontving een patent om de jeansbroeken van deminstof te maken. Zo ontstond de eerste blauwe jeans die we vandaag de dag nog veel dragen.

De kleding van Levi’s is een veel landen te koop. Waar je in Nederland toch snel 100 euro betaald voor een spijkerbroek van Levi’s is dit in Amerika minder. Levi’s heeft een goed imago en wordt veel verkocht bij grote winkels. Hiernaast hebben ze in Nederland een groot online verkoop. Door dit grote verkoop is het een goede slag om naar de beurs te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *