Meer personeel nodig door automatisering

Door de toenemende automatisering in Nederland zullen organisaties steeds meer personeel nodig hebben. Dit geld zowel voor middelgrote als grote bedrijven. Nederlandse werkgevers zijn positief over de digitale ontwikkelingen.

Automatisering zorgt hierdoor niet voor negatieve gevolgen, maar juist voor een grotere groei van vele organisaties. Organisaties die mee gaan in de digitale ontwikkeling creëren daarmee namelijk ook meer nieuwe banen en vakgebieden. Het is van belang om als ondernemer te investeren in de digitale ontwikkelingen om de concurrentie voor te blijven en optimaal mee te kunnen in de (arbeids)markt.

Hierdoor hebben organisaties meer personeel nodig die genoeg kennis en vaardigheden hebben. In de krappe arbeidsmarkt is het echter vaak lastig om geschoold personeel te vinden. Momenteel zijn er meer openstaande vacatures dan er kandidaten zijn. Dit zorgt ervoor dat organisaties lastig aan personeel komen.

Veel ondernemers kiezen er daarom ook voor om bijkomende zaken (administratief, financieel en juridisch) uit te besteden. Ze gaan de samenwerking aan met een payroll organisaties die het juridisch werkgeverschap overneemt. Hierdoor heeft de ondernemer meer tijd om zich te kunnen richten op de digitale ontwikkelingen, zijn ze flexibel, hebben ze minder werkgeversrisico’s en kunnen ze zich focussen op de werving- en selectie van geschikt personeel.

Levi’s terug naar de beurs

Het Amerikaanse kledingbedrijf Levi’s, voluit Levi Strauss & Co. gaat weer naar de beurs. Dat meldt nieuwswebsite Nu.nl (economie). Levi’s verwacht ruim 522 miljoen euro op te halen door naar de beurs te gaan.

De aandelen zullen tussen de 14 en 16 euro worden aangeboden. Het heeft 30 jaar geduurd, maar Levi’s verschijnt weer op de beurs. De erfgenamen van oprichter Levi’s Strauss haalden het bedrijf 30 jaar eerder weg van de beurs.

Levi’s is vooral bekend van zijn jeansbroeken die in verschillende winkels te kopen zijn. Al is het bedrijf ook populair door het verkoop van de shirts met het logo van levi’s erop. Hiernaast verkopen zij ook ander kledingstukken zoals jassen. Levi’s werd in 1853 opgericht door Levi Strauss. Oorspronkelijk kwam Strauss uit Duitsland (Beieren). Hij verhuisde naar Californië. Hij ontving een patent om de jeansbroeken van deminstof te maken. Zo ontstond de eerste blauwe jeans die we vandaag de dag nog veel dragen.

De kleding van Levi’s is een veel landen te koop. Waar je in Nederland toch snel 100 euro betaald voor een spijkerbroek van Levi’s is dit in Amerika minder. Levi’s heeft een goed imago en wordt veel verkocht bij grote winkels. Hiernaast hebben ze in Nederland een groot online verkoop. Door dit grote verkoop is het een goede slag om naar de beurs te gaan.

Omzet detailhandel

In het vierde kwartaal van 2018 was de omzet van de detailhandel hoog. Hoger dan een jaar eerder. Het verkoop via internet steeg wat minder hard dan voorgaande jaren. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe gepubliceerde cijfers.

Onder internetverkopen wordt alles (detailhandel) verstaan dat via internet wordt verkocht. Dit kan zijn dat het bij grote online webwinkels wordt verkocht, maar het kan ook zijn dat het kleinschaliger is. Winkels kunnen ook hun eigen webwinkel opzetten. Bij grote online webwinkels kan er worden gedacht aan Zalando of Wehkamp. Vooral bij grote webwinkels waar het internetverkoop niet een nevenactiviteit bedraagt was de omzet minder.

Er is een goede ontwikkeling te zien in de omzet van ‘food’ zaken. Denk hierbij aan slagers, groenteboeren of andere speciaalzaken. Een minder goede ontwikkeling is te zien in de omzet van drogisterijen. Zij maakten minder omzet. Voor het eerst sinds 2014 maken winkels die elektronica verkopen weer winst. Speelgoedwinkels zorgen voor een forse daling in de omzet. Eerder werd al bekend dat speelgoedwinkel Intertoys faillissement had aangevraagd.

Ondernemers zijn minder positief over de detailhandel. Het vertrouwen is lager dan het kwartaal eerder. In het algemeen zijn ondernemers minder positief over de economie in Nederland.

Boete voor mobiel op fiets

Vanaf 1 juli 2019 is het verboden om op de fiets onder andere te appen of bellen. Het is niet meer toegestaan om een mobiel vast te houden. Doe je dat wel, dan riskeer je een hoge boete van 95 euro. Dat maakt de Rijksoverheid bekend. Het is tevens ook verboden om een ander elektronisch apparaat zoals een tablet of camera te gebruiken. Als je stilstaat voor bijvoorbeeld een stoplicht of voor een spoorweg overgang mag je wel je mobiel gebruiken.

In de auto als automobilist gebruikmaken van een mobiel of een andere elektronisch apparaat is al langer verboden. Veel automobilisten bellen daarom handsfree. Zo kunnen zij toch bereikbaar blijven. Het is belangrijk om je aandacht erbij te houden als je aan het fietsen bent of aan het autorijden bent. Wanneer automobilisten of fietsers bellen of appen tijdens het rijden kan dit voor ongelukken zorgen. Het gebeurd nog steeds dat er veel ongelukken gebeuren hierdoor. Het is duidelijk dat je de aandacht erbij moet houden als je deelneemt op de weg.

Veel mensen denken dat ze kunnen multitasken, maar dit is vaak niet het geval. Hierdoor letten zij niet goed op het verkeer. Waardoor zij of zelf een ongeluk veroorzaken of dat zij zelf slachtoffer worden van een ongeluk.