Meer personeel nodig door automatisering

Door de toenemende automatisering in Nederland zullen organisaties steeds meer personeel nodig hebben. Dit geld zowel voor middelgrote als grote bedrijven. Nederlandse werkgevers zijn positief over de digitale ontwikkelingen.

Automatisering zorgt hierdoor niet voor negatieve gevolgen, maar juist voor een grotere groei van vele organisaties. Organisaties die mee gaan in de digitale ontwikkeling creƫren daarmee namelijk ook meer nieuwe banen en vakgebieden. Het is van belang om als ondernemer te investeren in de digitale ontwikkelingen om de concurrentie voor te blijven en optimaal mee te kunnen in de (arbeids)markt.

Hierdoor hebben organisaties meer personeel nodig die genoeg kennis en vaardigheden hebben. In de krappe arbeidsmarkt is het echter vaak lastig om geschoold personeel te vinden. Momenteel zijn er meer openstaande vacatures dan er kandidaten zijn. Dit zorgt ervoor dat organisaties lastig aan personeel komen.

Veel ondernemers kiezen er daarom ook voor om bijkomende zaken (administratief, financieel en juridisch) uit te besteden. Ze gaan de samenwerking aan met een payroll organisaties die het juridisch werkgeverschap overneemt. Hierdoor heeft de ondernemer meer tijd om zich te kunnen richten op de digitale ontwikkelingen, zijn ze flexibel, hebben ze minder werkgeversrisico’s en kunnen ze zich focussen op de werving- en selectie van geschikt personeel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *