boeken review


Sinds mijn verjaardag ben ik trotse eigenaar van een Kobo e-reader 🙂 De laatste jaren las ik veel minder, maar dat vond ik zo jammer! Want ik vind lezen echt heerlijk! Echt even wegdromen bij een goed boek. En sinds ik de e-reader van mijn collega zag, was ik om en schafte meteen een e-reader aan. Ik heb de Kobo Aura zwart en hij kostte 99 euro. Ik laat je zien welke boeken ik de afgelopen tijd las én wat ik van de boeken vond.

Lieve mama – Esther Verhoef
Hoever ga jij om je gezin te beschermen? Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen… Esther Verhoef brengt met Lieve mama het gevaar onbehaaglijk dichtbij, en laat de lezer achter met de vraag: wat zou ík doen? Je denkt dat je je grenzen kent. Maar als je gezin in gevaar is… hoever ga je dan? 

* Jeeej, spannend!! Ik vond het een verrassend boek. Vooral het plot is verrassend. Het boek leest makkelijk weg en het is haast nog een beetje humoristisch als je over het verhaal gaat nadenken. Ook een aanrader dus!

LEEF! – Laura Maaskant
In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose ‘kanker’. Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar ‘gewoon’, met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura’s ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is ‘in goud veranderd’.

* Wauw! Wat een prachtig boek en wat een hartverscheurend verhaal! Dit is echt een aanrader. Laura is en blijft zo positief! Echt lezen dus! Het boek leest ook heel makkelijk weg. En het leuke is: Laura heeft een eigen blog. Ook de moeite waard!

Grey – E.L. James
Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

* Neeeeee… niet weer! Ik heb alle delen van Vijftig Tinten gelezen en nu kwam ik deze weer tegen. Toch maar begonnen, maar vond het zonde van mijn tijd. Het is herhaling van het eerste boek en ik zie het vooral als een slimme marketingzet van de schrijver. Je weet wat er gaat komen dus het is niet verrassend meer. Beetje heel erg klaar mee. Als er volgende delen komen, dan ga ik daar niet meer aan beginnen. Klaar. mee. nu!

Hihi, lijkt wel alsof ik weer een boekverslag aan het schrijven ben! Welke boeken heb jij de afgelopen tijd gelezen? En welke boeken moet ik echt nog lezen?

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *