topless


Wel 543 dagen (weekendjes Barcelona, Rome en Antwerpen niet meegerekend) heb ik op deze dag gewacht. En daar was ie dan, zo ineens. Vakantie!

Ik lig heerlijk op het zachte strandbedje aan het kiezelstrand in Samos. De zee klotst tegen het strand, terwijl ik van m’n ijskoude water lurk. Even geen werk, files, regen, zeurende verkopers van Nuon, pakketjes aannemen van de pakketbezorger, omdat de buurvrouw niet thuis is, geen was, geen boodschappen, geen feestjes waar ik toch geen zin in heb. Maar wél de keuze tussen factor 20 of 30, welk van de tien verse boeken op mijn e-reader ga ik lezen, welk restaurantje doen we aan, zwembad of strand, gaan we op excursie en hou ik mijn bikinitopje aan of durf ik toch topless?

Fascinerend bekijk ik de andere vakantiegangers die om me heen liggen. Voor me ligt een vrouw die solliciteert voor CliniClown. Het gebied tussen neus en kin is volledig ingesmeerd met sunblock factor 100 (ik wilde er een foto van maken, maar werd teruggefloten door Buurman). Links schuin achter ons ligt een stel te bekvechten. Elke keer als de dame van het koppel het water ingaat wisselt ze haar broekje en omdat ik niks beters te doen heb (das écht vakantie!) vraag ik me af waarom ze dat doet. Iemand een idee?

Verderop ligt een vrouw naast een vet knappe, gespierde man. Als de vrouw naar zee loopt zie ik haar sinaasappelhuid en zwembandje (oh fuck, ik blijk het zelf te zijn…). Toch maar weer gaan hardlopen na de vakantie.

Terwijl ik het strand over tuur, zie ik mevrouw ‘witte waffel’ een dansje doen. (“Misschien moet je toch maar wel een foto van haar maken”, zegt Buurman).

Ik verslind boeken, sla wijntjes achterover, neem een duik in de prachtige zee, geniet van het eten, volg een aerobicsles, geniet van het Griekse eten en gooi pardoes m’n bikinitopje uit(!) Het is vakantie en niemand die me kent! Op dat moment groet de buurman van twee huizen verderop ons… (dat laatste – van de buurman – is een grapje. Hij is ook op Samos, dus ik keek steeds of hij niet toevallig ook het strand kwam oplopen…)

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Één reactie op “Column: Topless en sinaasappelhuid

  • paola

    Over die bikini wissel. De Russische vrouwen doen dat vaak zodat ze dan niet in natte kleding hoeven te zonnen ofzo. En hangen de natte badkleding aan een parasol om te drogen

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *