soesjes


Yummie, het is weer tijd voor een lekker recept. Vandaag laat ik zie zien hoe ik slagroomsoesjes maak. Ik heb deze een tijd geleden gemaakt voor moederdag en ik kan je vertellen. Ze zijn goedgekeurd! Eetsmakelijk! 

Wat heb je nodig:

  • 1/4 liter water
  • 100 gram boter
  • Snufje zout
  • 125 gram bloem
  • 4 eieren
  • Veeeel slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Slagroomversteviger
  • Poedersuiker
  • Spuitzak

Oké, alles in huis? Dan gaan we beginnen.

Hoe maak je de soezen?

  • Breng het water, de boter en zout in een pan aan de kook.
  • Roer de bloem door het mengsel heen. Voeg de bloem beetje bij beetje toe. Hou de pan op het vuur en blijf zolang roeren tot het mengsel een bal wordt.
  • Doe de bal in een beslagkom en kneed er 1 ei doorheen.
  • Laat het beslag een beetje afkoelen en meng de andere eieren er vervolgens doorheen. Het deeg moet glanzen.
  • Laat het deeg een half uurtje rusten.
  • Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een bakblik. Vergeet er geen bakpapier onder te leggen. Je kunt ook kiezen voor wat grotere bolletjes, dan heb je mega soesjes! 🙂
  • Bak de soesjes ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Laat de soesjes een beetje afkoelen en maak vervolgens een gaatje in de onderkant van de soesjes. Laat de soesjes nu verder afkoelen.

soesjes

  • Sla de slagroom stijf met suiker en slagroomversteviger. Geen zin in? Je kunt ook kant en klare slagroom in de soesjes spuiten.
  • Bijna klaar. Bestrooi de soesjes met poedersuiker.
  • Of… en dat is natuurlijk veel lekkerder! Dompel de soesjes in gesmolten pure chocolade!

soesjes

Smullen maar! 🙂

soesjes

Gezellig!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *