15 mei 2015

Zalmvlinders


Het maken van deze zalmvlinders is echt iiieeeesssiedepieeesy. En ze zijn nog lekker ook! Lekker om te snacken of voor bij de brunch of high tea. 

Wat heb je nodig:

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • Kruidenkaas light
  • 1 ei
  • Peterselie

Hoe maak je?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Leg alle plakjes op een rijtje naast elkaar. Leg de randjes over elkaar heen en rol er met een deegroller overheen. Zo ontstaat er een lange plak van bladerdeeg.
  • Leg de plakjes gerookte zalm op de uitgespreide plakjes bladerdeeg.
  • Smeer een dun laagje kruidenkaas over de zalm. Strooi er vervolgens een beetje peper over.
  • Rol van 2 kanten de zijkanten van de deegplakjes naar binnen op.
  • Snijd de rollen in plakjes van ca. 1 cm dik. Klop het ei los en bestrijk de vlinders hiermee.
  • Bak de zalmvlinders in ongeveer 15 minuten in de oven gaar.
  • Strooi wat gehakte peterselie over de vlinder.

Zalmvlinders

Eetsmakelijk!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

2 reacties op “Recept: zalmvlinders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *