flammkuchen


Je ziet ze al steeds vaker op de menukaart staan in restaurants. En ik heb ze ook al gespot in het vriesvak bij de supermarkt: flammkuchen. Een soort pizza. Maar niets is leuker dan ze zelf maken. Ik maakte ze afgelopen zondag voor mijn moedertje. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:

  • 350 gram bloem
  • 5 gram gist
  • 7 gram zout
  • 210 gram lauwwarm water
  • Eetlepel olijfolie

Voor de topping:

  • 200 gr crème fraîche
  • 125 gr zure room
  • 125 gr spekreepjes
  • 2 uien

Zo maak je het!

  • Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. Ik kneedde het deeg met mijn handen.
  • Voeg het gist en het zout los van elkaar toe.
  • Voeg het water en de eetlepel olijfolie toe.
  • Kneed het deeg, zodat het soepel wordt.
  • Laat het deeg een uurtje rijzen op een warme plek

En dan?

  • Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.
  • Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier. Let op!! Heeeeeeeeeel dun. Mijn bodem was voor het mooie te dik. Jammer! Volgende keer beter! 🙂
  • Meng de crème fraîche met de zure room en smeer dit uit over de bodem.
  • Snij de uien in ringen. Verdeel deze samen met de spekreepjes over de bodem.Breng het op smaak met peper en zout.
  • Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af. Bij mij was de flammkuchen eigenlijk pas goed met 15 minuten, maar dat kwam omdat de bodem te dik was.

Smullen maar!!

flammkuchen

Ehh.. Ik moet eerlijk zeggen dat ie er nog een beetje bleek uit ziet. Maar dat komt omdat die witte crème fraîche er is ingetrokken ofzo. Geen idee of dat hoort! 🙂 Maar hij mocht er voor het mooie wel iets langer in! En bakken op bakpapier is beter dan de flammkuchen op aluminiumfolie te leggen, maar dat had ik niet in huis! Binnenkort nog maar eens maken!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

2 reacties op “Recept: Flammkuchen met spek en ui

  • Cosy by Cindy

    Mmm dat ziet er lekker uit! Ik woon in Duitsland en ik eet ze hier regelmatig. Ik ga je recept opslaan en zeker eens proberen.
    Liefs Cindy

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *