8 maart 2015

bange poeperd


Een watje, pussy, bange schijterd. Hoe je het ook wilt noemen. Ik beken. Ik ben het. Ik ben een bange poeperd. Zo zijn er een best een aantal dingen waarvan ik het bijna in m’n broek doe. Neem nou een robotgrasmaaier of clowns of living statues of andere verklede mensen of rijden in een andere auto… Of… Zucht.

Met degene die de robotgrasmaaier heeft uitgevonden wil ik wel eens een hartig woordje spreken. Wat een vreselijke uitvinding! Een tijd geleden ging ik een eind wandelen. Ik liep heerlijk een rondje Voorthuizen, totdat ik bij een huis aankwam, waar een robotgrasmaaier de tuin onderhanden nam. Ik heb het op een sprintje gezet. Zo bang was ik dat ‘ie me achterna kwam.

En nu hebben mijn opa en oma sinds kort ook zo’n monster in de tuin. Het is dat het zulke lieve mensen zijn, maar anders zou ik er nooit meer op bezoek komen. Inmiddels heb ik de mensjes het hemd van het lijf gevraagd. Ik wilde alle ins en outs weten. Hoe weet zo’n grasmaaier nou dat ‘ie op het gras moet blijven? Hoe snel gaat ‘ie eigenlijk? Wil je iets weten over een robotgrasmaaier? Ik kan je er inmiddels alles over vertellen.

En dan clowns of living statues. Vreselijk echt. Dat is de reden dat ik niet meer over de Dam in Amsterdam wil lopen. Ik herinner me mijn vakantie in Mexico. Terwijl ik heerlijk relaxed van een cocktail aan het genieten was, kwam er een jongen in dinosaurus-pak aan de hoek om lopen. Ik heb het hele resort bij elkaar gegild en ben hard weggerend, toen hij achter me aan kwam. Voor anderen hi-la-risch, maar voor mij écht vreselijk.

Ik zeg altijd wel dat ik stoer ben. Diep in m’n hart weet ik dat ik dat niet ben. En hoe erg is het dat ik niet stoer ben? Toch heb ik er zelf wel last van. Dus ik wil over mijn angsten heen. En de eerste is al redelijk gelukt; die grasmaaier krijgt mij niet meer gek. En hoe ik mijn andere angsten ga overwinnen? Misschien moet ik zelf eens in zo’n livingstatue pak kruipen en anderen de stuipen op het lijf gaan jagen. Watch out!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *