flirt


01.45 uur. Terwijl ik in de kroeg zit krijg ik een appje van mijn ex. Mijn hart begint sneller te kloppen. Een soort angst neemt de regie over me. “Ik belde net bij je buurman aan. Ik dacht dat ik bij jou was.” Een paar seconden staar ik ongeloofwaardig naar mijn scherm. We hebben elkaar al heel lang niet gesproken. Dus ik vraag me af waar dit vandaan komt. Even later stuur ik terug. “Wat moet je bij mij?” Ik krijg meteen een appje terug: “gezelligheid”.

Op de een of andere manier ben ik een beetje bang voor hem. Ik weet nooit waar het naartoe kan gaan met hem. Ik kan geen hoogte van hem krijgen. Een tijd geleden vertelde hij me nog de waarheid. Dat daten van mij, dat was niet om over naar huis te schrijven, vertelde hij. En nu appt hij mij – in een dronken toestand – terwijl hij een vriendinnetje heeft.

Ondertussen vrees ik het ergste. Dat hij op mijn tuinstoel zit te wachten, totdat ik thuiskom. Snel schiet ik de buurvrouw aan in de kroeg. Een beetje zenuwachtig vraag ik: “Wil jij mij zo even thuisbrengen?” Ik stuur mijn ex – in de hoop dat het hem afschrikt – een berichtje dat ik word thuisgebracht. “Door wie?” is zijn reactie. Vervolgens reageer ik niet meer. Maar daar neemt hij geen genoegen mee en stuurt er een berichtje achteraan. “Of wil je geen echte man?” Hij weet van geen ophouden. Niet veel later krijg ik wéér een berichtje. “Toets 1 voor echte mannen”. Ondertussen ben ik blij dat ik veilig thuis thuis wordt gebracht.

De volgende dag stuur ik mijn ex een berichtje. “Ging niet helemaal goed gisteren he?” Hij stuurde terug: “Klopt inderdaad. Goed dat je niet reageerde.” Dat het daten van mij misschien niet over naar huis is te schrijven is 1. Maar aanbellen bij je ex terwijl je een vriendinnetje hebt? Is dat niet veel erger?

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Één reactie op “Column: Perplex van je ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *