8 februari 2015

haantje pik


Yeah!!! De haantjes pik zijn weer te koop bij de bakker! Haantjes pik hoor ik je denken? Ja! Haantjes pik worden rond Pasen veel gegeten in de buurt van Voorthuizen en omstreken. En lekker dat ze zijn! Helaas zijn ze maar een paar weken te koop bij de bakker. Haantjes pik kun je gemakkelijk zelf maken. Kun je ze meteen het hele jaar door eten! 🙂

Wat heb je nodig voor 6 haantjes pik?

  • 1 pak brooddeeg wit
  • 25 gram boter
  • 300 ml. lauw water
  • Bruine suiker
  • Kaneel

Doe de zachte boter, het water en de broodmix in een kom en meng dit met een mixer met deeghaken. Dek het deeg af met folie of een theedoek en laat het deeg 20 minuten rijzen. Verdeel het deeg in zes stukken en maak er lange slierten van. Meng in een diep bord de bruine suiker en kaneel (naar smaak, ik had zelf iets teveel kaneel gebruikt, maar sommigen vinden dat natuurlijk wel lekker). Haal de slierten goed door de bruine suiker en kaneel en maak er vervolgens een ‘haantje’ van.

haantje pik

Leg de haantjes op een ingevette bakplaat en laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen.

haantje pik

Bak de haantjes hierna 12 minuten in de oven op 175/180 graden. Leg ze na het bakken op een rooster. De haantjes pikken anders vast aan de bakplaat.

haantje pik

Ohhh!!

haantje pik

Lekker smikkelen! Mijn moeder geloofde niet dat ik ze zelf had gemaakt! 🙂

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

4 reacties op “Haantje pik!

  • Myrthe

    Ik ga zo weer even de keuken in om de heerlijke haantjes te maken! Bedankt Nooha, voor dit fijne recept! 🙂

    Reply
    • Janneke Post author

      Hoi Myrthe, Leuk dat je ze weer gaat maken! Lekker zijn ze he! Fijne Paasdagen!

      Reply
  • Thara

    Hoi! K als echte barnevelder vind ze ook enorm lekker maar kamp met een glutenallergie. Zou je dat brooddeeg ook kunnen vervangen?

    Reply
    • Janneke Post author

      Hi Thara, wat vervelend zeg! Ik denk zeker dat je het deeg kunt vervangen. Ik zou het gewoon proberen. Laat je weten of ze gelukt zijn? Met een glimlach, Janneke

      Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *