7 januari 2015

Vogelvoer-banner


Nu de winter echt is begonnen en wij lekker binnen op de bank zitten met een bord boerenkool op schoot, is het voor de vogeltjes een stuk lastiger om eten te vinden. En daarom help ik de vogeltjes een handje! Hoe? Kijk mee!

Wat heb je nodig?

  • Vogelzaad
  • Frituurvet (blok)
  • Stokje
  • Touwtje
  • Oud kopje

vogelvoer

Hoe maak je het?

Laat het frituurvet smelten in een pannetje. Roer het vogelzaad erdoor en schep het mengsel in het kopje. Zet het stokje in het het kopje en zorg dat deze rechtop blijft staan. Bijvoorbeeld door er een wasknijper omheen te klemmen. Laat het mengsel vervolgens hard worden. Knoop een touwtje aan het oortje van het kopje. Hang het kopje vervolgens in de boom.

vogelvoer

Gezellige boom zo!

vogelvoer

Ik weet het zeker. De vogeltjes zijn blij met jou!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

4 reacties op “Vogelvoer in een kopje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *