28 december 2014

column string


Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik ben een sloddervos. Een hele grote sloddervos. Ik heb alleen het geluk dat ik een keer in de zoveel tijd last heb van opruimwoede. Maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Toen ik in april een week op de bank lag, omdat ik was geopereerd aan mijn amandelen kwam mijn moeder even helpen in huis. Heerlijk! Maar om de vijf minuten kreeg ik te horen: “Janneke, wat ben jij erg!” of: “Ik wist niet dat jij zo erg was, van wie heb je dat?” Heerlijk toch een eigen huis, mag ik zelf bepalen wat ik doe, is mijn standaard antwoord.

Een stapel theedoeken gooi ik gewoon in het kastje onder de gootsteen (bovenop de schoonmaakmiddelen). De afwas kan ik gerust een paar dagen op het aanrecht laten staan, terwijl ik een afwasmachine heb. En met kleding ben ik helemaal erg. In mijn badkamer en kantoor liggen een paar stapels kleren. Eén voordeel, ik weet precies wat de was in moet (maar dat stel ik dan weer uit). Nog een gebrek van mij. Als ik ga douchen dan stap ik gewoon uit mijn sokken, broek en string. En dat laat ik dan zo liggen.

Toen ik een keer vrijdagavond – in mijn toen nog vrijgezellenbestaan – onrustig op de bank zat, besloot ik toch nog maar even de kroeg in te duiken. Na een vlugge douche trok ik een string aan en sokken en ik schoot in mijn broek die nog in de badkamer lag. Ik vermaakte me prima in de kroeg. Zittend op een barkruk genoot ik van mijn wijntje. Ondertussen kletste ik gezellig met twee mannen, waaronder de Buurman. Op dat moment voelde ik een prop bij mijn kuit. Ik voelde eraan en kwam erachter dat ik mijn string nog gezellig in mijn broekspijp had zitten. Voorzichtig en een beetje giebelend peuterde ik mijn zwarte kanten stringetje uit mijn broekspijp en stopte hem heel charmant in mijn kontzak. Open boek als ik ben, vertelde ik het de mannen met een rood hoofd. Ze konden er gelukkig om lachen. Het ijs was gebroken.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

4 reacties op “Column: String

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *