14 december 2014

liefde van je leven


Op een herfstachtige dag zit ik, samen met mijn zus, onder een luifel bij een restaurant. De heater staat aan. Onze lunch is besteld. We nippen aan de droge witte wijn en mijn zus en ik praten over de liefde. Of beter gezegd: ik praat over de liefde. Omdat mijn relatie nog pril is, praat ik honderduit over alles wat ik lief vind aan Buurman. Mijn zus moet mijn verhalen tot vervelends toe aanhoren.

Wanneer mijn zus naar het toilet is, dwaalt mijn blik af naar twee dametjes. Ik schat in dat ze zussen zijn, maar zeker weten doe ik dat niet. Het zijn eigenlijk niet zozeer de dametjes die mijn interesse wekken, als wel de twee schoothondjes die ze bij zich hebben. Het is een aandoenlijk tafereel om ze zo te zien. Het hondje van een van de dames moet haar behoefte doen. Ik denk dat het hondje Lotje heet. Het is namelijk écht een Lotje. Lotje is zo’n trillend schoothondje. Je kent ze wel, zo’n hondje dat het constant koud lijkt te hebben. Maar, goed. Lotje moet even toiletteren. En het baasje van Lotje vertelt in geuren en kleuren wat ze allemaal van plan is: “Ja, gaan we even een plasje doen hè? Ja, goedzo. Je mag straks weer terug in je huisje. Ja, je vriendinnetje (het andere hondje) blijft even hier. Je ziet haar straks weer. Kom, maar dan gaan we een stukje lopen. Kom maar schatje.” Vol verbazing kijk ik het schouwspel aan. Lotje geeft nog een lief blafje naar het andere hondje en tippelt vervolgens achter haar baasje aan.

Mijn zus is weer terug. Lotje en haar baasje ook trouwens. Ik geef mijn zus een seintje en samen kijken we naar de trotse baasjes en hun hondjes. Beide hondjes hebben een eigen trolley, hun huisje. De hondjes worden compleet vertroeteld. De besjes praten constant met hun viervoetertjes en ze worden steeds gekriebeld en gekust. Alsof het echte kinderen zijn. Ik vind het aandoenlijk. De vrouwen leven echt voor deze hondjes. Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Zo zie je maar. Ieder heeft zo de liefde van z’n leven. Of het nu de Buurman is of een hondje.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

6 reacties op “Column: Liefde van je leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *