8 november 2014

james blunt


Je hebt foute mannen, nerds, jonge mannen, gevaarlijke mannen, oude mannen, sportieve mannen, dominante mannen enzovoorts. En je hebt… James Blunt.

Ik geloof dat de liefde ongeveer zes jaar geleden is opgebloeid. Van mijn kant dan weliswaar. Mijn vader en ik luisterden een concert van hem terug. En toen kreeg ik een klein vlindertje in mijn buik. Dat concert heb ik ongeveer vijf keer achter elkaar geluisterd. En sindsdien fladdert er een hele vlinderkolonie in mijn buik. Die man dóet iets met mij. Waarom ik zo gek op mr. Blunt ben?

Allereerst. Die lieve, lieve, lieve James kan me een potje goed zingen. En dan vooral live. Wow. Het is zelfs zo erg dat ik dit jaar twee keer naar hetzelfde concert van hem ben geweest. De eerste keer in de Heineken Music Hall. De show was zo goed dat ik drie weken later weer vooraan stond bij hetzelfde concert en dan in Brussel. En nu denk ik er serieus over om nog naar het concert in Duitsland te gaan. Vrouwen vallen nou eenmaal voor mannen met een lekker stemgeluid. Over dat stemgeluid zijn de meningen trouwens wel verschillend. Je houdt ervan of je haat het.

James is bovendien grappig. Hij heeft zijn zus een keer op ebay gezet. Inmiddels is ze getrouwd met de man die op de advertentie reageerde. En hoewel hij echt niet de knapste is, is hij wel héél sexy. Vooral als hij zingt. Je voelt en ziet aan alles dat hij de nummers met gevoel zingt. En da’s zoooo sexy. Mannen met gevoel, zucht James heeft dingen van de wereld gezien. Hij heeft in het leger gezeten. En dat maakt hem sexy. En dan heb ik het nog niet eens over de ader in zijn nek als hij zingt. Hij geeft zijn hele ziel en zaligheid als hij zingt. Ik hou ervan!

Oké. Het volgende klinkt vrij kansloos. Maar soms denk ik dat hij de liedjes over of voor mij zingt. Mijn hart maakt een sprongetje als ik naar de teksten van James luister. Daar is zo over nagedacht. Veel van zijn teksten gaan over de liefde. Heerlijk! Oké. Ik draaf door. Sorry. Je weet nu echt wel dat ik groot fan ben. En hoewel James mijn blogs vast niet lees, maar onder het motto van niet geschoten is altijd mis:

Lieve, leuke, grappige James (mag ik James zeggen?). Als je dit leest. Zullen we een keer op date gaan samen? En wil je dan een liedje voor me zingen? Ik ga alvast op mijn deurmat liggen. Wachten tot je uitnodiging op de deurmat valt.

Heb ik je nog niet overtuigd? Luister zelf maar naar het concert.

Bron foto

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

2 reacties op “Column: James

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *