2 november 2014

sophie zoekt mr. right


Mijn vriendinnen zitten op het puntje van hun stoel als ik zo uit het niets zeg: “Ik heb er één afgewimpeld.” Ze weten precies waar ik het over heb en willen alle ins en outs weten. Vol vermaak horen ze m’n date-avonturen aan.

Het was teveel, ik trok het niet. Die verschillende mannen die aandacht vroegen. En het rare is. Als ik tegen mijn date zeg dat een volgend afspraakje er niet meer in zit, voel ik me even opgelucht. Alsof ik meteen meer tijd voor mezelf heb. In feite is dat ook zo. Ik heb weer een avond voor mezelf en ontvang geen berichtjes meer. Heerlijk ik geniet ervan.

‘S avonds ren ik een rondje door het park. Als ik thuiskom zet ik de radio op standje tien en neem een douche. Vervolgens trek ik m’n joggingsbroek aan en m’n oversized trui, zet een latte voor mezelf en nestel mezelf op de bank. M’n telefoon verstop ik onder de kussens op de bank. M’n telefoon die bijna aan m’n hand zit geplakt heb ik nu even niet nodig, nu ik geen berichtjes meer krijg van m’n date. Geconcentreerd lees ik wat tijdschriften door. Ik geniet ervan. Even rust. Op dat moment hoor ik – heel ver weg, onder m’n stapel kussens een piepje. Geen whats app gelukkig denk ik nog. Ik kan het niet laten om op mijn telefoon te kijken. Het is een berichtje op Facebook. Een oude date spreekt me weer aan. Daar gaan we weer denk ik. Ik besluit om niet te reageren. Trots sla ik de bladzijde van m’n tijdschrift om.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *