17 oktober 2014

kletskoppen


Een koekje dat wel heel erg bij mij past: kletskoppen! Vroeger kon ik zo een heel pakje kletskoppen op. Ik heb ze nu al een hele lange tijd niet meer gegeten. Tot ik ze weer in de supermarkt zag liggen. En ik dacht, die zijn ook zelf te maken! Hup, die keuken in!

Ingrediënten

  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 60 gram boter
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Zout
  • 2-3 theelepel water

Bereidingswijze

Rooster de amandelen voor 3-5 minuten. Hak ze vrij grof. Smelt de boter in een steelpan, haal de pan daarna van het vuur. Meng door de boter eerst de basterdsuiker en daarna de bloem, kaneel en een beetje zout. Voeg daarbij twee theelepels water en de amandelen.

kletskoppen

Verdeel het deeg op de bakplaat met een theelepel, dus hoopjes van ongeveer een theelepel. Doe de kletskoppen in een voorverwarmde oven (175 graden) en bak ze in 7-10 minuten bruin. Ze zijn goed als ze de kleur van karamel hebben. Eetsmakelijk!

kletskoppen

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *