11 oktober 2014

hardlopen


Een reden verzinnen om niet te hoeven hardlopen? Geen probleem! Het is te regenachtig of te droog. Het is te koud of juist te warm. Mijn sportkleding zit in de wasmachine. Er staat geen fijne muziek op mijn iPod. En zonder kan ik écht niet rennen. Of ik heb geen tijd. Of nog spierpijn van de vorige keer… Redenen genoeg om niet te hoeven hardlopen. Maar deze keer kom ik er echt niet onderuit. De wilskracht is groter dan ooit. Zo groot zelfs dat ik me heb ingeschreven bij een loopgroep.

Op mijn bucketlist staat dat ik ooit tien kilometer wil rennen. En ik weet niet hoe ik het ga doen. Maar het gaat me een keer lukken. Nu ga ik ongeveer drie keer per week – met lood in mijn hardloopschoenen en vliegjes happend – een stukkie rennen in het bos. En dat met support van mijn hardloopmaatje Sanne én Evy. Evy vertelt me haarfijn wanneer ik moet rennen en wanneer ik even op adem mag komen. En ze zegt altijd dat ze ‘fier’ op me is. Zelfs als ik stiekem een minuutje wandel tussendoor. Ja, Evy en ik zijn de beste vrienden.

En nu? Nu durf ik het bijna niet wereldkundig te maken. Maar vooruit. Ik denk dat ik het ga redden deze keer. Ik voel het aan mijn water. Binnenkort kan ik vijf kilometer rennen. En daarna? Ik ga door voor de tien. Ik ga die finish-lijn een keer zien. Beloofd! En ik hou je op de hoogte!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

4 reacties op “Column: Hardlopen

 • nicole

  Gezellig met ons samen, de 5 km loop ja al met 2 vingers in je eus.
  De 10 gaat niet lang meer duren!
  Goed bezig!

  Reply
  • Janneke Post author

   Wat lief! Super leuk om samen te rennen met jullie! Werkt als een tierelier! 🙂 Tot morgen!

   Reply
 • paul

  Je hebt het al geflikt om 6½km door bos met heuvels te rennen. Dat was zwaar maar je herinnert je ook het goede gevoel achteraf. De 10km is dus niet ver weg meer. Nog een paar keer trainen en die zit ook in de pocket. Oh nee, “in de bucket”.

  Reply
  • Janneke Post author

   Yes, het is gelukt! En de 7 km zit ook al in de benen. Zondag heb ik 7 km gerend. Voelde toch wel weer fijn achteraf. En inderdaad, kan ik weer iets van mijn bucketlist schrappen! 🙂

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *