25 september 2014

Monchou in een glaasje


A party without a cake is just a meeting! Sooo true! Heb je een feestje? Reden te meer om een heerlijke taart te maken. En niet zomaar een taart die je in stukken moet snijden (en wat nooit netjes lukt), maar taart in een glaasje! Bijvoorbeeld deze monchoutaartjes. Jum! En nog een belangrijke tip voor het maken van monchoutaart… haal monchou in huis(!) Da’s namelijk toch wel essentieel bij het maken van monchoutaart. En wat was ik vergeten om te kopen? Jawel, mochou. Dus met gierende banden sjeesde ik alsnog naar de eerste de beste supermarkt die nog open was. En daarna kon het bakken beginnen! 🙂

Wat heb je nodig voor 6 glaasjes?

  • 250 gram bastogne koekjes
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 200 gram monchou, zilveren verpakking
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klop en fix (dr. oetker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 2 blikjes kersen vlaaivulling

Hoe maak je het?

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Leg de koekjes in een theedoek en rol er met een deegroller overheen, zodat de koekjes verkruimelen.
  • Schep de koekkruimels in een kom. Smelt 100 gram roomboter in een pannetje en meng dit door de koekkruimels heen.
  • Vul de glaasjes met een laagje koekkruimels en druk de kruimels een beetje aan met de achterkant van een lepel. Niet te hard, anders krijg je de koekjes niet meer uit het glaasje.
  • Zet de glaasjes minimaal 15 minuten in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
  • Meng in een kom de monchou en de basterdsuiker goed door elkaar. De monchou is makkelijker te mengen als je er 3 of 4 eetlepels van de slagroom doorheen roert.
  • Klop de slagroom met de klop en fix en de vanillesuiker lobbig, gebruik hiervoor een keukenmachine of een kom met mixer.
  • Meng het monchou mengsel door de slagroom heen tot er een egaal mengsel ontstaat.
  • Verdeel het monchou mengsel over de koekjesbodem in de glaasjes.
  • Zet de glaasjes weer in de koelkast om op te stijven.
  • Verdeel na een paar uur de kersen vlaaivulling over de monchou heen en zet de glaasjes terug in de koelkast om verder op te stijven.

Monchou in een glaasje

Monchou in een glaasje

En dan? Lekker genieten van de monchoutaart! Bon appetite!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Één reactie op “Monchoutaart in een glaasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *