Bruschetta


Amber – ‘Klein beginnen’. Vandaar het eerste recept een ‘Primo’. Een voorgerecht/borrelhapje. Eenvoudig te bereiden, maximaal succes. Ten minste, bij mijn gasten tot op heden.

Een aantal maanden geleden aten mijn vriend en ik een heerlijk voorgerecht bij Sugar Hill in Arnhem. Het restaurant is overigens een aanrader, één van de favo’s uit mijn directe omgeving. De exacte ingrediënten waren ons niet meer bekend – maar deze ‘taste-a-like’ met een aantal andere ingrediënten dan bij Sugar Hill is absoluut de moeite waard om te maken.

Een bruschetta met ricotta uit de oven, zelfgemaakte pesto(!), carpaccio, rucola en citroenolijfolie. De citroenolijfolie die ik gebruik koop ik altijd bij Jan Tjip Douwstra, via House of Taste. Ooit leren kennen bij de Sonsbeekmarkt in Arnhem, maar inmiddels kun je hem ook online bestellen! Ook heerlijk als salade: alleen rucola met deze olijfolie en wat geraspte Pecorino, super eenvoudig, super lekker!. Maar nu het recept van vandaag!

O ja, wellicht nog goed om te weten, ik houd me niet altijd aan de hoeveelheden van recepten. Zo heeft dit recept ook geen keurige grammen, takjes of blaadjes, maar maak je het naar eigen smaak 😉

Bruschetta brood

Ingrediënten:
– stokbrood, in stukken gesneden
– teentje knoflook
– carpaccio
– rucola
– ricotta, 1 pakje
– citroen olijfolie (bijv. via House of Taste)
– peper en zout

Bruschetta

Voor de pesto:
– knoflook
– olijfolie
– parmezaanse kaas (of pecorino), geraspt
– pijnboompitten (bij voorkeur licht geroosterd, laten afkoelen)
– bosje basilicum, de blaadjes

Bruschetta

Extra benodigsheden:
– oven
– kleine ovenschaal
– vijzel of keukenmachine
– rasp

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en verdeel de ricotta over de bodem. Plaats de ovenschaal in de oven voor +/- 30 minuten (halverwege de inhoud even husselen met een lepel), totdat de bovenkant hier en daar lichtbruin gebakken is. Laat even afkoelen.
  2. Begin ondertussen al met de pesto: stamp 1-3 teentjes knoflook met wat zout fijn in een vijzel (of keukenmachine), voeg de pijnboompitten en een beetje olijfolie tot een smeuïge substantie ontstaat. Vervolgens voeg je de basilicumblaadjes toe en als laatste ook de geraspte kaas. Zodra alles fijn gemalen is, even proeven of het naar smaak is, anders desgewenst nog extra basilicum of kaas toevoegen.
  3. Rooster het brood onder de grill, zodra het brood knapperig is, ieder broodje even insmeren met een teentje knoflook. Smeer op ieder broodje wat pesto, leg hier vervolgens een plakje carpaccio op en een volle lepel ricotta. Voeg wat peper & zoet toe. Besprenkel de bruschetta’s met citroenolijfolie en maak het af met rucola. Eventueel kun je er nog wat geraspte kaas overheen strooien – en tadaaa: Bruschetta con ricotta, pesto e carpaccio!

Bruschetta

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *