28 augustus 2014

mr. right


Sophie – Mr. Right. Alles leuk, lief en aardig hoor. Maar bestaat ie vriendelijke Mr. Right eigenlijk wel? Zijn we door deze maatschappij niet gewoon té kieskeurig geworden? Of ligt het echt aan mij en ben ik door mijn ervaringen té kieskeurig geworden? Nu ik jullie meeneem in mijn zoektocht naar Mr. Right willen jullie natuurlijk weten hoe Mr. Right er voor mij uitziet. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Ok, komt ie. Niet in volgorde van belangrijkheid:

Mr. Right moet een man zijn
Ja, gewoon een man. Een man-man. Dat als je op de bank zit en je man in huis loopt dat je echt denkt. Ja, daar loopt een man. Beetje breed, beetje stoer.

Handy-man
Kijk daar waar ik natuurlijk helemaal onafhankelijk wil zijn van mijn mannelijke man, moet mijn man natuurlijk wel een beetje handig zijn. Hij moet een lamp op kunnen hangen, mijn auto aan de praat krijgen (als ik mijn lampen weer een vergeet uit te doen), en het is ook nog wel handig dat hij die zware kist naar boven kan tillen (liefst zonder dat ik het hoef te vragen).

Attentie, attentie!
Een attente man is meer dan welkom. En dat valt dan meteen samen met een lieve man. Want een beetje lief en attent hoeft toch niet zo moeilijk te zijn? Gewoon dat je man nét even verder denkt. Dat ie je ramen ook even krapt als hij toch al bezig is met zijn eigen auto. Dat ie aan je vraagt hoe het moeilijke gesprek op je werk ging. Gewoon een beetje aandacht mannen. Daar houden vrouwen van.

Luisteren en praten
Hmm.. Nu lijkt het of ik op zoek ben naar een vrouw. Maar wat is het toch fijn als je met je kerel een fijn gesprek kunt voeren. Als jij helemaal in zak en as zit, hij even lekker nuchter een opmerking maakt en dat je het eigenlijk helemaal niet meer zo zwaar ziet. De mannelijke nuchterheid is dan heel erg fijn.

Vertrouwen
Ja, das toch wel fijn. Dat je helemaal geen zorgen hoeft te maken als manlief een avond in de kroeg hangt met zijn vrienden. Jij stapt zorgeloos je bed in en je ziet wel wanneer je man naast je kruipt. Gewoon geen zorgen over wat ie uitvreet.

Humor
Een man waar je niet mee kunt lachen? Boring! Hoe fijn is het als je met je beste maatje de slappe lach kunt hebben. Dat je elkaars grapjes begrijpt en kunt lachen om de meest flauwe humor. Zonder humor zit er geen relatie in. Sorry.

Beetje slim
Ik vind het toch ook wel belangrijk dat je een beetje op hetzelfde level zit. Niet voor niets zijn er datingssites voor verschillende opleidingsniveaus. Daar is heus wel over nagedacht. Een úberslimme man hoef ik niet te hebben, maar het is wel fijn als je wat kan leren van je vent. En ik wil me ook geen dom meisje voelen bij hem.

Eigen leventje
Een man (lees: mijn man) moet echt niet 24/7 op mijn lip zitten. Ik krijg er spontaan jeuk van. Hij moet zijn eigen vrienden hebben, of gezamenlijke vrienden. Kan ik mooi een avondje weg met mijn vriendinnen, en kan hij in de kroeg hangen met zijn vrienden.

Jezelf kunnen zijn
Per ongeluk een scheet laten. Naakt de douche uitlopen terwijl je vent op de gang loopt. Een avondje geen make-up dragen. Wat is het fijn als je jezelf kunt zijn bij je eigen man. En dat betekent natuurlijk niet dat je je niet meer mooi hoeft te maken voor je man.

Ach ja, waarschijnlijk wordt het liefde op het eerste gezicht en voldoet mijn mr. Right helemaal niet aan bovenstaande punten. We gaan het meemaken.

De 28-jarige Sophie is vrijgezel en gastblogger op Nooha.nl. Sophie is wanhopig op zoek naar de ware. Op Nooha.nl blogt ze over haar vrijgezellen leven en haar zoektocht naar Mr. Right.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

2 reacties op “Column: Mr. Right

  • Pierette

    Ik heb hem gevonden denk ik, mijn eigen lieve broer, hardwerkend, handig, niet zo heel vaak thuis vanwege zijn werk, is alleen wel 14 jaar ouder dan Sophie maar verdient net als Sophie een lieve partner.

    Reply
  • linda

    Ik heb dit stuk met veel plezier gelezen. Maar stel. Je komt iemand tegen waar het mee klikt je wilt meer. Maar hij durft zich niet te geven. Hij is flink bedonderd. Vandaar zijn angst om zich te geven

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *