26 augustus 2014

pesto


Heerlijk tafelen met vriendinnen. Of gewoon onderuit gezakt op de bank met een stokbroodje. Pesto eet ik best wel vaak. Heerlijk vind ik het. Maar ik kocht het altijd in een potje. Tot vandaag. Vanaf nu maak ik zelf pesto. Veel lekkerder en nog makkelijk te maken ook! Jum! 

Wat heb je nodig:

– 2 eetlepels pijnboompitten
– 1 zak rucolasla (75 gram)
– 1 zakje verse basilicum (15 gram)
– 1 teentje knoflook, gepeld
– 4 eetlepels geraspte pittige kaas (bijvoorbeeld parmezaanse kaas)
– 100 milliliter olijfolie extra vierge
– 1/2 eetlepel citroensap

Bereiden:
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan in 1 minuut goudbruin. Laat ze op een schoteltje afkoelen. Stop de rucola en basilicum in een keukenmachine (oh, hier ging het bij mij mis. Ik had munt gekocht! Duh!! Dus kon weer terug naar de supermarkt). Pers de knoflook uit in de mengkom. Laat de keukenmachine op langzame snelheid draaien, zodat de massa grof is gehakt.

Voeg de pijnboompitten, kaas en olie toe en maak het geheel nog een keer kort. Schep de puree in een kom en breng het geheel op smaak met zout, peper en wat druppels citroensap. Laat de smaken minstens 15 minuten intrekken.

Bewaar de rucolapesto afgedekt in de koelkast (niet langer dan drie dagen). Laat de pesto voor gebruik op kamertemperatuur komen. Je kunt de pesto ook invriezen (niet langer dan 1 maand). Wat ik hier handig voor vind, is om de pesto in een ijsblokhouder te gieten. Zo hoef je niet alle pesto in een keer te gebruiken.

Gebruik je de pesto in warme gerechten? Voeg de pesto dan op het laatste moment toe. Eetsmakelijk!

Stap-1

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *