Kun je zoenen verleren


De wasmachine, de bijter, de voorzichtige kusser, de passionele kusser, de harde kusser, de gezichtskusser, de tedere kusser, de afwachtende kusser, de intense kusser. Je hebt ze in alle soorten en maten, die kussers. En als vrijgezel kan ik het weer uitproberen. Zoenen! Wat is het leuk, maar wat is het ook spannend!

Nu ik lekker aan het daten, tinderen en flirten ben, vraag ik me altijd af hoe een man zoent (laat het geen wasmachine zijn!!). Ik vind zoenen namelijk heerlijk. Aan het begin van mijn kleine vier-jaar-durende-relatie zoenden mijn ex en ik de sterren van de hemel. Heerlijk vond ik het. Je kent elkaar, weet wat de ander voor een zoener is, dus zoenen gaat je goed af. Totdat ik ineens weer vrijgezel was.

Ik werd er onzeker van. Zou zoenen hetzelfde zijn als fietsen? Kun je het verleren? Kan ik eigenlijk nog wel zoenen? Op een vrijdagavond sprak een onbekende jongen mij aan in de kroeg. “Zullen we anders even zoenen, lekker toch?” Ja, zoenen vind ik inderdaad lekker, maar ik ga toch niet zomaar een potje staan zoenen met een wildvreemde? Ik bedankte hem dus vriendelijk.

Een paar weken later was ik op een feestje. Een heel gezellig feestje. De avond liep langzaam ten einde en ik stond nog wat na de kletsen. Ik weet niet of mijn flirtogen zijn werk weer deden, maar ik werd aangesproken door een jongen. “Zullen we straks samen naar huis fietsen?” Prima dacht ik. Niks mis met samen naar huis fietsen. En naïef als ik ben heb ik dan nog niets in de gaten. Totdat hij een smintje (ja, echt een smintje!) in zijn mond deed. Meteen werd ik zenuwachtig. Gaat mijn eerste zoen na mijn relatie er nu toch van komen? Kan ik het nog wel? En dacht ook meteen. Soof, eens moet de eerste keer weer zijn. Geniet ervan. Eenmaal bij mijn huis aangekomen, kletsen we nog wat. En ik voelde de ongemakkelijke spanning. We wisten allebei dat het ging gebeuren. En het gebeurde. We zoenden. En we zoenden nog eens. En ik vond het fijn! Half huppelend zette ik mijn fiets in mijn schuurtje.

De volgende dag werd ik – ondanks mijn kater – vrolijk wakker. Ik had weer gezoend en volgens mij ging het me best goed af. Een paar weken later was ik op een feestje. Een daar kwam ik mijn zoener weer tegen. Hij liep naar me toe, lachte ontdeugend en fluisterde in mijn oor: “Fietsen we straks weer samen naar huis?” Van binnen maakte ik een sprongetje. Zoenen had ik niet verleerd.

De 28-jarige Sophie is vrijgezel en gastblogger op Nooha.nl. Sophie is wanhopig op zoek naar de ware. Op Nooha.nl blogt ze over haar vrijgezellen leven en haar zoektocht naar mr. Right.

Bron foto

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *