6 augustus 2014

appel en perencrumble


Even geen kwarktaart, monchou- of appeltaart uit een pakje. Voor deze heerlijke appel en peren crumble heb je geen pakje nodig. Bolletje ijs erbij en smullen maar! Oja, je hoeft geen keukenprinses te zijn! 🙂

Wat heb je nodig (voor 8 personen)?
– 225 g bloem
– 100 g koude boter, in blokjes
– 100 g bruine suiker
– een snuifje kaneelpoeder
– 4 peren
– 4 appels (goudrenetten)
– 100 g suiker
– het merg van een vanillestokje
– vanille-ijs

Bereiding:
Verhit de oven voor op 190°. Kneed de boter, bloem, bruine suiker en kaneel met de hand tot kruimeltjes.

Schil de peren en appels en snij ze in blokjes. Doe ze samen met de suiker en het vanillemerg in een pannetje en laat ze in 10 minuten koken tot ze zacht zijn. Regelmatig roeren. Verdeel het fruit dan over 6 diepe borden (of 1 grote schaal). Strooi er de kruimeltjes op en plaats de crumble 30-35 minuten in de oven. Wil je er helemaal een feest van maken? Doe er een bolletje vanille-ijs bij! Mijn gasten zeiden: heerlijk! Mag ik het recept?

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *