schommel


In elk huis hoort een eye-catcher. Vaak is het kopen van een nieuw huis een goede aanleiding om helemaal los te gaan. En dat was het bij mij ook het geval. Toen ik mijn huisje kocht vroeg ik mezelf het volgende af: welke kleuren wil ik in huis? Welke materialen? In welke ruimte ga ik net even wat gekker doen? Nou dat werd m’n slaapkamer! Ik wilde geen standaard nachtkastje, maar koos voor een schommel als nachtkastje. De schommel hing ik voor de muur die ik heb geverfd met schoolbord verf. Geeft een extra leuk effect! 

Wat heb je nodig?
– Een houten plank
– Een boormachine
– Haken voor aan het plafond
– Stevig touw

Hoe maak je het?
OK, eerlijk toegeven, het was best een heftig project. Maar met hulp (lees: ik heb alleen gezegd hoe ik het wil) hangt mijn schommel wel mooi. Benieuwd hoe je hem maakt?

Boor vier gaten in het stuk hout. Haal het touw door de gaten. Boor twee gaten in het plafond en hang de haken aan het plafond. Vervolgens kun je het touw door de hangen halen. Knoop het touw halverwege vast. Bijvoorbeeld met een leuke knoop. Zeker weten dat jij een eye-catcher in huis hebt.

schommel

schommel

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

4 reacties op “Een schommel als (nacht)kastje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *