De Kraamhulp


Een keer in de zoveel tijd lukt het me. Ik lees een boek uit! Hoewel lezen mijn hobby is, lees ik veel te weinig. In mijn bucketlist (binnenkort te lezen) staat al dat ik meer moet lezen (een boek per maand moet toch wel haalbaar zijn?). Maar nu is het zover. Ik heb weer een boek uit: De Kraamhulp van Esther Verhoef. 

Waar gaat het boek over?
Het boek gaat over Didi, die na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd. Ze is dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is gezond, maar het herstel van Didi gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…

Wat ik van het boek vind?
Ik hou erg van literaire thrillers. Maar er zit toch wel veel verschil tussen het ene en het andere boek. Toen ik met dit boek begon, kon ik eigenlijk niet meer stoppen met lezen. Als je de achterkant van het boek leest dan weet je dat Hennequin iets gaat uitvreten in het gezin. Eerst dacht ik jammer, standaard verhaal. Maar het boek heeft echt een verrassende wending. En dat maakt een boek voor mij een goed boek. Ik had echt niet verwacht dat het boek zo zou aflopen. Dus ik zeg: stop in je koffer dit boek en lees hem in één ruk uit tijdens je vakantie!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Één reactie op “Goed boek: de Kraamhulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *