25 juni 2014

barcelona


Van de week blogde ik al over dag 1 van onze Citytrip naar Barcelona. Dag twee van de Citytrip stond in het teken van cultuur snuiven. Als ik op vakantie ben doe ik het liefst he-le-maal niets. Luieren, zwemmen en zonnen. Maar met een citytrip vind ik het erg leuk om wat van de stad te zien. En Barcelona zien is zeker de moeite waard!

Barcelona

Na een stevig ontbijt, stapten we op de bus. In Barcelona kun je tickets kopen voor hop on, hop off bussen. Wij betaalden rond de 25 euro voor een ticket. Een bus stopt dan bij bijzondere bezienswaardigheden in de stad. Je kunt er zelf voor kiezen om uit te stappen of te blijven zitten.

Barcelona

Onze eerste stop was bij Sagrada Família (heilige familie). De kerk is ontworpen door Antoni Gaudí. Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt nog steeds gebouwd aan de kerk. Als het goed is de kerk klaar in 2026.  

Barcelona

We namen een kijkje in de kerk. Voor 15 euro heb je een ticket. Het was zo bijzonder. Ik vond het zelfs een beetje mysterieus. De kerk is ontzettend hoog en door de glas-in-lood ramen krijgen de pilaren in de kerk een hele bijzondere kleur.

Barcelona Barcelona

De ladies voor Sagrada Família in Barcelona.

Barcelona

Maria met het kindje Jezus.

Barcelona

De bijzondere glas-in-lood-ramen zorgen voor bijzonder licht in de kerk.

Barcelona

Daarna gingen we door naar Park Güell. Dit park is ook ontworpen door Antoni Gaudí. Gaudí gaf de opdracht voor de aanleg van het tuindorp. Het werd geen succes. Er werden maar twee huizen verkocht en in een van de huizen trok Antoni Gaudí zelf. 

Barcelona

Op de foto met Antoni Gaudí himself! 

Barcelona

We gingen naar de 4D-film over Gaudí. Ik vind dat dus doodeng. Je voelt wind langs je benen, de stoelen bewegen en ik dacht dat ik werd opgegeten door een draak ofzo. Bij het eerste beeld gilde ik het al uit. Gelukkig duurde de film maar een kwartier. 🙂

Barcelona

Daarna gingen we naar een klooster. Ook weer interessant!

Barcelona

Een foto gemaakt in de lift in het klooster.

Barcelona

‘Koken’  in de oude keuken in het klooster.

Barcelona

Gek doen! 🙂

Barcelona

Bij thuiskomst hadden we post van de buurmannen.

Barcelona

’s Avonds liepen we langs Casa Batlló. De laatste dag wilden we nog naar binnen, maar uiteindelijk hebben we het toch niet gedaan.

Barcelona

Na het heerlijke diner namen we een kijkje bij Font Màgica de Montjuïc. De magische fontijnen. Ik denk dat ik dit een van de leukste dingen vond van de Citytrip!!

Barcelona

Kijk zelf maar hoe gaaf! Sommigen moeten even op de kop hangen, want volgens mij zien sommigen het filmpje andersom! Ehhh…

Vrijdag het laatste deel van de citytrip.

 

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *