23 juni 2014

barcelona


Wauw!! Wat heb ik er een té gekke mini-vakantie opzitten! Van 17 tot 20 mei zat ik in Barcelona, samen met mijn zus en twee vriendinnen. Barcelona is zo’n gave stad! Kijk je mee hoe onze Citytrip was? Ik deel het op in drie delen, we hebben namelijk zoveel gezien en gedaan. Vandaag deel I! 

Ongelofelijk maar waar: we hadden het vliegtuig bijna gemist! We vertrokken om 4.45 uur bij mij vandaan en reden naar Schiphol. We hadden afgesproken dat we onze auto op een lang-parkeer-plek zouden neerzetten, maar door omleidingen kwamen we daar iets te laat aan. Oeps! De chauffeur reed als een gek naar Schiphol. Daar aangekomen checkte we in en gingen we naar de gate. En toen werden we opeens omgeroepen! “You are delaying the flight!” Nadat we een snauw kregen van de stewardess, zei ze dat we nog mee mochten. Bijgekomen van het sprintje trekken zaten we in het vliegtuig en kon onze trip écht beginnen. Oja, doordat we zo laat waren hadden we ook geen tijd om onze extra koffer in te checken. Die moest dus helaas in NL blijven.

Nadat we onze koffers in de hotelkamer dropte gingen we de stad verkennen. Natuurlijk gingen we shoppen in de bekendste winkelstraat van Barcelona: de 1200 meter lange winkelstraat La Rambla! De winkelstraat is alleen toegankelijk voor voetgangers en dat is heel fijn! Je kunt er shoppen bij de hipste winkels.

Barcelona

En toen was het natuurlijk de hoogste tijd voor tapas! Heerlijk was het!

Barcelona

Barcelona

Dit is zo’n leuke snoepwinkel: happy pills! Hoe het werkt? Pak een handschoen. Kies een potje uit. Vul het potje met lekkere snoepjes. En dan? Plak er een sticker op naar keuze. Als je het potje wilt weggeven, kun je er een sticker opplakken met hetgeen wat je de ander wenst. Hoe lief!!

Barcelona

’s Avonds aten we bij Tenorio. Het was echt heerlijk! En ondertussen dronken we Sangria.

Na het eten dronken we nog een sangria bij het restaurantje tegenover ons hotel. Deze was heerlijk zoet!

Wat een fijne eerste dag. Ik vind Barcelona een hele relaxte stad. Heerlijk eten en drinken, het is een hippe stad en heeft ook volop geschiedenis. Ze waarschuwen wel voor zakkenrollers, maar die zijn natuurlijk overal. Ik heb daar overigens niets van gemerkt. Ook hadden we geen last van straatverkopers. Die zijn er wel genoeg, maar ze vallen je niet lastig.

Woensdag Barcelona deel II op Nooha!

 

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

2 reacties op “Citytrip Barcelona #I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *