14 oktober 2013Het zit erop!! Mijn uitdaging om maar 100 euro uit te geven in 1 week. En ik moet zeggen. Wow, wat is het pittig! Maar wel goed om eens stil te staan bij wat ik uitgeef. En dat het voor andere mensen helemaal niet vanzelfsprekend is om gewoon uit eten te gaan enzo. Er zijn mensen die elke week moeten opletten wat ze doen. En ik vind het knap. De conclusie naar mijn week: ik ben inderdaad een big spender… 🙁

Big spender

Dag I (maandag)
100 euro gepint en wat heb ik aan het eind van de dag nog over? 100 euro! Ik had nog genoeg boodschappen in huis, at overdag brood en ’s avonds maakte ik een soepje. Verder ging ik niet weg, dus de portemonnee bleef lekker dicht!

Pinnen

Toch maar alvast een ‘begroting’ gemaakt voor deze week. Ik ben bang dat ik anders niet uit kom.

Uit eten met oma – 50 euro
Feest van m’n oom en tante – 40
Kraamcadeautje – 10 euro
Lunch – 15 euro

Ok, ik sta nu al in de min. Hoe doen anderen dit?

In mijn portemonnee na dag I: 100 euro

Dag II (dinsdag)
Vanochtend kwam ik erachter dat mijn diepvries kapot is! Ik kan hem niet meer dicht krijgen, en dat betekent dat de hele inhoud is ontdooit. Geen brood meer uit de diepvries dus deze week. Vraag me wel af hoe mensen hiermee omgaan in zo’n situatie? Dan moet je dus wel een buffertje hebben. Maar van die 100 euro ga ik geen monteur inschakelen. Ik zeg: stekker eruit en ik maak wel geen gebruik meer van de diepvries. Maar hierdoor worden de dagelijkse uitgaven wel meer. Want 1 + 1 halen is leuk, maar dan heb je wel een diepvries nodig.

Verder kreeg ik nog een tandartsrekening binnen vandaag. 73,11 euro door het trekken van mijn verstandskies. Maar ik vind dat dat onder de vaste lasten hoort! 🙂 Eens?

Ik heb gegeten bij mijn zus, dus hoefde geen boodschappen te doen.

Dag twee en mijn 100 euro heb ik nog niet aangeraakt. 🙂

In mijn portemonnee na dag II: 100 euro

Dag III (woensdag)
OK, vandaag geen zin om brood te smeren, dus lunch gehaald op het werk. Verder nog even de stad in geweest om snel even wat de ruilen bij de Hunkemoller. Verder had ik een bon van 20 euro, dus die heb ik ingeleverd, maar moest wel weer wat bijbetalen. En ohja, ik was te lui om mijn auto bij een parkeerplaats ver weg te zetten. Dus ook parkeergeld betaald. En nog even wat wasmiddel en een plumeau gekocht bij de blokker.

Mijn uitgaven vandaag:

 • Lunch (3,85 euro)
 • Parkeergeld (0,50)
 • Hunkemoller (10,00)
 • Blokker (10,45 euro)

In mijn portemonnee na dag III: 75,20 euro

Dag IV (donderdag)
Vandaag met m’n zus naar Utrecht geweest. Een dagje winkelen. En nu dacht ik dat ik winkelen wel onder de vaste lasten kon rekenen, maar dat is natuurlijk een heel slecht excuus. Veel te veel geld uitgegeven vandaag. En het gekke was. Toen ik eenmaal wist dat ik het niet ging redden met 100 euro, ging ik helemaal los. Mijn uitgaven vandaag (met het schaamrood op mijn kaken):

 • Treinkaartje (13,40)
 • Zara (65,90)
 • H&M (19,95)
 • Hunkemoller (4,95)
 • Costes (25,00)
 • Lunch en diner (30,00)
 • Only (16,95)
 • Tiger (10,00)

In mijn portemonnee na dag IV: -110,95 euro (dik in de min dus…)

Dag V (vrijdag)
Weer geen zin om mijn lunch klaar te maken. Tussen de middag lunch gehaald, en ’s avonds ging ik samen met mijn zus uit eten met oma. Nog voor haar verjaardag. Dus naast mijn eigen eten betaalde ik ook voor haar… Verder heb ik het aardig rustig gehouden (voor wat het nu nog waard is).

 • Lunch (2,55)
 • Uit eten (50,00)

In mijn portemonnee na dag V: -163,50 euro

Dag VI (zaterdag)
Om half 10 ging ik samen met mijn vriendinnetje naar de markt en boodschappen doen bij de Albert Heijn. Daarna ging ik op kraamvisite en daarna ging ik met een andere vriendin bijkletsen onder het genot van een lunch. Daarna rende ik nog even naar de Hema om een panty te kopen en ’s avonds had ik feest van m’n oom en tante. De ene naar de andere uitgave dus… De moed zakte me langzaam in mijn schoenen. Ik ben hier dus kennelijk niet voor weggelegd…

 • Albert Heijn (27,12)
 • Bloemen (5,00)
 • Hema (4,00)
 • Groente en fruit (13,50)
 • Slager (3,00)
 • Cadeau oom en tante (40,00)

In mijn portemonnee na dag VI: -256,12 euro

Dag VII (zondag)
Zondag! En dat bekent niks-doen-dag! En ook niks uitgeven. Maakte ik het toch nog weer een beetje goed.

In mijn portemonnee na dag VII: -256,12 euro

Bonnetjes

Jee! Wat was het een opgave. Ik wist natuurlijk van tevoren dat ik een aantal afspraakjes had staan, waarvan ik wist dat ik geld ging uitgeven. Maar dat ik zoveel uitgaf wist ik niet (gewoon meer dan het dubbele!!!). Ik ben wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik vind het echt knap hoe andere mensen dit doen. Een ding weet ik zeker. Ik ben inderdaad een big spender. En dat voelt niet goed. Ik ga nog meer opletten en wil in november nog een keer de uitdaging uitgaan. En hoop dat ook meteen dat ik wat creatiever word.

Ik weet nu wel dat ik het meeste geld uitgeef aan etentjes enzo. Heel gezellig hoor! Maar mijn portemonnee vindt het minder leuk… En ik heb de afgelopen tijd veel kleding gekocht. Mijn kast hangt gelukkig vol nu. En ik hoef verder niet veel meer te kopen. Dus ik hoop dat ik in november niet veel hoef uit te geven, want daarna komt de dure decembermaand er weer aan… Pff… Er zit in een big spender in me… 🙁

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *