27 augustus 2013Nu het zomer is hebben de meeste van ons wat meer tijd om te ontspannen. En misschien wel tijd om weer eens in een goed boek te duiken. De afgelopen tijd hebben wij een aantal boeken gelezen. En we laten je graag weten wat we van deze boeken vinden. 

Boeken-stap-1

Het meisje met de negen pruiken – Sophie van der Stap
Het-meisje-met-de-negen-pruiken

Veel van jullie hebben dit boek waarschijnlijk al gelezen. Het boek kwam namelijk al uit in 2008. Voor 1 euro vonden wij dit boek in de kringloopwinkel. En we hadden al wel eens iets gehoord over het boek. Meenemen dus!

Het is een ontroerend boek, waarin Sophie van der Stap vertelt over haar ziekte. Ze vecht tegen kanker en ze neemt ons mee in de wereld dat ziekenhuis heet. Sophie vertelt met humor over de aantrekkelijke doktoren, het daten dat ze ondanks haar ziekte blijft doen en de behandelingen. Sophie heeft in de periode waarin ze vecht tegen kanker negen verschillende pruiken gekocht. En achter elke pruik, schuilt een andere Sophie. Het boek is ontroerend, geestig en interessant om te lezen. Hoe een jonge vrouw vecht tegen de ziekte, hoe ze zichzelf kwijtraakt, maar ook hoe ze zichzelf weer terugvindt. Een echte aanrader dus!

Cokepunt – Gary Kok en Ruud Hansen (waargebeurd)Cokepunt

In het boek Cokepunt vertelt een moeder (Gary) en een zoon (Ruud) hoe is het als een familie wordt geteisterd door drugs. Elk gedeelte in het boek wordt vertelt vanuit de visie van Gary en vervolgens vertelt Ruud hoe hij het heeft beleefd. Ruud woont samen met zijn moeder in Volendam. Zijn ouders zijn gescheiden. Ruud raakt verslaafd aan cocaïne. Maar wat betekent het als je als moeder ontdekt dat je kind verslaafd is? Hoe ga je om met de leugens, de twijfels en de teleurstellingen? In het boek lees je hoe Ruud vertelt over zijn depressies, de druk van de dealer en het gebruik en het schuldgevoel.

Het boek is erg interessant om te lezen. Het boek las erg gemakkelijk en nadat Gary vertelde hoe zij een periode beleefde, waren we meteen benieuwd hoe Ruud die periode had meegemaakt. Dat zorgde ervoor dat we bleven lezen. Misschien niet het meest luchtige boek dat je kunt lezen in je vakantie, maar zeker een aanrader!

Route du Soleil – Suzanne Vermeer Suzanne-Vermeer

De alleenstaande moeder Marit gaat samen met haar single vriendin Fiona op vakantie naar een idyllisch gelegen stuwmeer in Zuid-Frankrijk. Het is hoogzomer en de dames rijden de zon tegemoet. Al snel nemen ze een charmante lifter mee en dan begint de ellende…

We hadden al veel boeken van Suzanne Vermeer gelezen. De boeken lezen makkelijk weg. Bij de vorige boeken van Suzanne Vermeer hadden we meestal wel een vermoeden hoe het verhaal zou aflopen. Maar deze keer was het boek tot het eind spannend en je kunt  een verrassende wending verwachten aan het einde van het boek. Hoe het afloopt vertellen we niet… Wat we wel kunnen zeggen is dat wij het boek zeker de moeite waard vinden om te lezen. Lezen dus!

Veel leesplezier!

 

 

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *