25 augustus 2013Weet je nog hoe blij je vroeger was als je ging kleien? Lekker de boel onder kliederen en de gekste creaties maken. Maar wie zegt dat kleien niet meer mag als je groter bent? Wij pakten de klei er daarom bij en maakten deze hartjes en huisjes van klei. 

Wat heb je nodig?
– Klei (zelfdrogend)
– Mesje
– Papier
– Verf
– Sateprikker

Kleihangers-stap-1-

Knip een huisje uit papier. Of een andere vorm natuurlijk. Leg het papiertje op de klei en snij met het mesje de overbodige klei weg. Prik met een sateprikker een gaatje in de klei. Als je de hangers op wilt hangen. Als je dat niet wilt hoef je geen gaatjes in de klei te prikken.

Kleihangers-stap-2

Laat de klei drogen (zie verpakking).

Kleihangers-stap-3

Verf of spuit de hangers in een kleur verf naar keuze. Wij gingen (weer) voor neon oranje en roze. Joehoe! Laat de hangers vervolgens drogen.

Kleihangers-stap-4

Wij legden de hangers in vazen, maar je kunt ze natuurlijk ook aan takken hangen. Het was dus eigenlijk niet nodig om gaatjes in de klei te prikken. Maar misschien hangen we de kleihangers met Pasen wel in de paastakken!

Kleihangers-stap-5

Done!

 

 

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *