Is een van jouw goede voornemens voor 2014 om gezonder te gaan eten dat beter past in een gezonde lifestyle? Of ben jij gewoon erg gek op granola? Wat je reden ook is; Nooha heeft twee heerlijke DIY granola recepten voor jou!

Recept 1

Wat heb je nodig? (1=koffiekopje)

 • 1 walnoten
 • 1 paranoten
 • 1 hazelnoten
 • 1 amandelen
 • 1 havervlokken
 • 1 gestevlokken
 • 1 tarwevlokken
 • 1 roggevlokken
 • 1 sesamzaad
 • 1 lijnzaad
 • 1 zonnebloempitten
 • 1 pompoenpitten
 • 1 rauwe cacaobonen
 • 1 gedroogde gojibessen
 • 1 chiazaden
 • 1 rozijnen
 • 1 olijfolie
 • 1 appeldiksap
 • keukenmachine

Hoe maak je het?

Verpulver de cacaobonen (vijzel of keukenmachine). Doe de walnoten, paranoten, hazelnoten, amandelen en cacaobonen in de keukenmachine en hak ze grof. Gooi ze in een grote schaal. Voeg hier de havervlokken, gestevlokken, tarwelokken, sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, olijfolie en appeldiksap  aan toe. Mix het geheel goed door elkaar. Bak het vervolgens in de oven. Hussel de granola regelmatig door elkaar tijdens het bakken. De granola is klaar zodra deze mooi licht gebruind is. Ik bak het meestal op 150-160 graden voor 25 minuten maar hussel dus regelmatig. Laat de granola goed afkoelen. Voeg als laatste de gedroogde goijabessen, chiazaden en rozijnen toe. Enjoy!

Recept 2

Wat heb je nodig?

 • 60 gram kokosschaafsel
 • 200 gram gedroogde abrikozen
 • 1,5 theelepel kaneel
 • 100 gram paranoten
 • 100 gram gepelde walnoten
 • 100 gram pistachenoten
 • 100 gram pompoenpitten
 • 100 gram zonnebloempitten
 • 100 gram sesamzaden
 • 500 gram havermout vlokken

Hoe maak je het?

Doe de paranoten, walnoten en pistachenoten in de keukenmachine en hak ze grof. Meng ze met de kokosschaafsel, kaneel, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaden en havermout vlokken. Mix het geheel goed door elkaar. Bak het vervolgens in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten maar houd het goed in de gaten, het is klaar als het mooi lichtbruin is. Laat de granola dan afkoelen. Hak ondertussen de abrikozen fijn. Doe dan de abrikozen erbij en klaar.

Beide granola’s kan je goed in weckpotten bewaren. Jum, heerlijk met yoghurt, kwark of melk.

Enjoy!

_DSC0116edited

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *