27 maart 2013Haantjes pik? Haantjes pik ja! Een lekkernij dat rond Pasen in de buurt van Voorthuizen en omstreken wordt gegeten! Jum. Ze zijn zo heerlijk. Ik vroeg me altijd af hoe de bakkers haantjes pik maakten. Maar nu heb ik ze zelf gemaakt. Net zo makkelijk en (bijna) even lekker. Kun jij je gasten prima voorschotelen met de Paasdagen.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak brooddeeg wit
  • 25 gram boter
  • 300 ml. lauw water
  • Bruine suiker
  • Kaneel

Doe de zachte boter, het water en de broodmix in een kom en meng dit met een mixer met deeghaken. Dek het deeg af met folie of een theedoek en laat het deeg 20 minuten rijzen. Verdeel het deeg in zes stukken en maak er lange slierten van. Meng in een diep bord de bruine suiker en kaneel (naar smaak, ik had zelf iets teveel kaneel gebruikt, maar sommigen vinden dat natuurlijk wel lekker). Haal de slierten goed door de bruine suiker en kaneel en maak er vervolgens een ‘haantje’ van.

Leg de haantjes op een ingevette bakplaat en laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen.

Bak de haantjes hierna 12 minuten in de oven op 175/180 graden. Leg ze na het bakken op een rooster. De haantjes pikken anders vast aan de bakplaat.

Eetsmakelijk!

 

 

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Één reactie op “Haantjes pik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *