21 maart 2013Het is lente! Ik vond de winter zooooo lang duren. De winter heeft natuurlijk ook zijn charme. Lekker op de bank zitten met een kop thee en een goed boek. Maar geef mij de lente maar! Waarom ik de lente zo fijn vind?

Terrasjes pakken
Het eerste terrasje pakken na de lange winter. Dat is zo fijn! Samen met je vrienden of familie zoek je misschien nog een beetje een beschut plekje op. En daar zit je dan. Heerlijk met je gezicht in het zonnetje, genieten van een glas rosé of een lekkere (fruit)cocktail.

Zonder jas naar buiten
Je rent de deur uit zonder jas. Hoe fijn is het als je zonder jas naar buiten kunt. Gewoon omdat de temperatuur hoog genoeg is! Hmm.. En hoe fijn is het dat je je winterkleding weer achter in de kast kunt gooien en je jurkjes en andere kleding weer aan kunt doen. Dat maakt een vrouwenhart toch blij?

Bloemetjes
De wereld ziet er gewoon mooier uit in de lente. En je ruikt dat het lente is! Je ziet weer bloemetjes en plantjes. Iedereen heeft zin om weer in de tuin aan het werk te gaan. Bij mij begint het ook al te kriebelen. Straks het balkon maar even goed schrobben en dan naar het tuincentrum om een paar mooie plantenbakken in te slaan én natuurlijk vrolijke bloemetjes.

Langer licht
Het is langer licht. De tijd dat je ’s ochtends wegging in het donker en ’s avonds weer thuis kwam in het donker is voorbij. Het is licht als je opstaat! Ik kan er niet zo goed tegen als de winter lang duurt. Ik merk het aan alles. Ik ben moe. Ik heb enorme behoefte aan de zon en ik kom moeilijk mijn bed uit. En al schijnt de zon misschien niet altijd. Dan is het in ieder geval langer licht.

Zonnestralen
Zonnestralen op je gezicht. Heerlijk! Ik kan er echt van genieten om de tuinkussens weer uit de schuur te halen en gewoon een uur met m’n ogen dicht in een tuinstoel te gaan zitten en genieten van het zonnetje. Even een rustmomentje waarop ik niks hoeft te doen. Oké, misschien een beetje bijkleuren na die lange wintermaanden, maar dat doe ik graag! Na een kwartiertje zonnen zijn de eerste sproetjes alweer te zien op mijn gezicht. I love it!

Vrolijk
Wat die zon toch kan doen he! Het lijkt wel of de hele wereld liever is tegen elkaar en vrolijker. Iedereen groet elkaar weer gedag. Alsof iedereen weer uit de lange winterslaap komt. De lente geeft zoveel energie!

Geniet lekker met alle van de zon! Voor je het weet duikt ie weer weg.

Bron foto’s: 1, 2, 3

 

 

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *