19 maart 2013Stress… Vroeger had ik er geen last van… Maar de laatste jaren toch wel wat vaker. Waar het door komt weet ik niet precies. Een koortslip of een tril-oog zijn voor mij tekenen dat ik teveel last heb van stress. Dat ik weet dat ik last van stress heb is 1. Maar wat doe je tegen stress? Ben je benieuwd wat ik doe tegen stress? Lees verder!

Hardlopen!
Hardlopen is voor mij zooo’n uitlaatklep. Ik vind het heerlijk! Oké, ik moet toegeven dat ik er altijd wel een beetje tegenop zie om te gaan. Maar als ik eenmaal aan het rennen ben dan vind ik het echt heerlijk. iPod in mijn oren en gaan met die banaan. Op het moment dat ik aan het rennen ben denk ik alleen maar hoe ik dat half uur rennen vol ga houden. Verder denk ik nergens aan. En dat is fijn!Plannen?
Je zou denken dat ik dingen ga plannen om rust te krijgen. Dat is aan de ene kant wel zo, maar ik probeer zo min mogelijk te plannen. Ik weet toch dat de dingen altijd anders lopen dan dat ik voorheen had bedacht. Plannen probeer ik dus niet teveel te doen. Avondje uit met vriendinnen? Ik zie wel hoe laat het wordt. Spontaan worden uitgenodigd om een hapje te eten? Gewoon doen! Van tevoren bedacht dat ik ging koken, maar uiteindelijk toch geen zin om te koken? Dan kook ik toch lekker niet! Op mijn werk probeer ik wel zoveel mogelijk te plannen. Ik heb keurig netjes een TO-DO boekje waarop ik zet wat ik allemaal moet doen. Heerlijk gevoel om wat af te vinken. CHECK! Maar plannen in mijn privé leven probeer ik zo min mogelijk te doen. En dat is best lekker.


Pak je rust
Pak je agenda erbij en zet een kruis in je agenda. Gewoon een dag of een avond in de week. Quality-time voor jezelf. Doen wat je zelf wilt. Tijd om tv-programma’s terug te kijken, een goed boek te lezen, de stapel LINDA.’s doorlezen waar je nog niet aan toe bent gekomen. Powernap tussendoor. Heerlijk!

Ochtend schoonheidsspecialist/dagje sauna
Een paar keer per jaar breng ik een bezoekje aan de schoonheidsspecialist. Heerlijk genieten van een gezichtsbehandeling. Helemaal rozig word ik ervan. Op zulke momenten denk ik aan helemaal niets! Ik probeer nu ook elk jaar (het liefst een aantal keer per jaar) een sauna dagje in te plannen. Als je een sauna bezoekt dan lijkt het net of je op een andere plek op de wereld bent. Telefoon uit. Relaxen en het lekkerste vind ik de opgietsauna’s. De heerlijkste geuren komen je tegemoet. Thuis kun je natuurlijk ook je momentje pakken. Koop een lekkere bodyscrub en ga uitgebreid douchen of badderen!

Koken
Eigenlijk vind ik koken niet zoveel aan. Vooral als ik druk ben en snel een hap eten naar binnen moet schuiven. Toch kan ik wel genieten van lekker bakken in de keuken. Als ik er de tijd maar voor heb. Heerlijke toetjes maken bijvoorbeeld! 🙂 En opeten is ook niet verkeerd… Maar pas op! Niet teveel eten, want anders krijg je weer stress van de calorieën die je naar binnen hebt gewerkt… 🙂

Wat doe jij als je last heb van stress?

 

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4,

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *