17 maart 2013



Give me the chocolate and nobody gets hurt… Er zijn van die dagen dat je alleen maar zin hebt in chocolade! Je lichaam schreeuwt erom! Chocolade, chocolade, chocolade!! En goed nieuws voor de chocoladeliefhebbers… Chocolade is niet alleen lekker… Je wordt er ook nog eens gelukkig van. Tijd om een lekkere chocolademousse te maken.

Ingrediënten

  • 100 ml verwarmde melk
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker


Bereiden
1. Breng in een pan 500 ml water aan de kook en draai het vuur zacht.
2. Doe de warme melk in een hittebestendige kom die op de pan past en breek de reep chocolade erboven in stukjes.
3. Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten.


4. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 minuten in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door. Pak ondertussen kopjes naar keuze en was deze af.


5. Klop in een een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker.


6. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade.


7. Verdeel de mousse over de kopjes. Laat de mousse vervolgens een uur opstijven in de koelkast.


8. Schaaf met een kaasschaaf krullen van het stuk chocoladereep dat is overgebleven. Verdeel dit over de kopjes.


9. Jum! Smullen maar!

 

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *