9 maart 2013Heb jij een lieve boodschap voor een speciaal persoon? Schrijf je boodschap op een klein papiertje en stop ze in een fortune koekje. Hoe je de fortune koekjes maakt? Kijk hieronder voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 125 gram bloem
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels maizena
  • 7 eetlepels olie
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels water


Hoe maak je het?

1. Schrijf je wens op een papiertje.

2. Vouw je wensbriefje vervolgens dubbel.

3. Verwarm de oven op 150 graden. Zeef de bloem en meng dit door het zout, de maizena en de suiker. Voeg daarna de olie toe.

4. Splits de eieren en meng de eiwitten door het mengsel van bloem. Mix als laatste het water erdoor en roer het geheel nog eens goed door elkaar.

5. Bedek de bakplaat met bakpapier. Plaats met een lepel bolletjes deeg op het bakpapier. Gebruik de bolle kant van de lepel om het deeg plat te drukken in mooie rondjes van 10 cm doorsnede.

6. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten.

7. Leg een schone theedoek op het aanrecht en haal een koekje uit de oven. Dit gaat makkelijk met een platte spatel. Leg het koekje op de theedoek. Leg een wensbriefje op het koekje en vouw het koekje dubbel.

8. Pak vervolgens de twee uiteinden vast en vouw het in elkaar. Doe dit vervolgens met de andere koekjes. Laat de koekjes vervolgens uitharden en afkoelen. Als de koekjes uit elkaar vallen leg de koekjes dan nog even in de oven.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *