3 maart 2013



Een paar jaar geleden kwam ik ze voor het eerst tegen in Parijs, toen ik mijn vriendinnetje opzocht. Ze komen oorspronkelijk uit Parijs en je hebt ze in super veel verschillende smaken en kleurtjes. Waar ik het over heb? Maracons! Hoogste tijd om ze zelf eens te maken.

Wat heb je nodig voor 10 maracons:

  • Eiwit van drie eieren
  • 1 snufje zout
  • 180 gram poedersuiker
  • 120 gram gemalen amandelen
  • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder

Voor de vulling:

  • 130 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 40 gram room (met een zo hoog mogelijk vetgehalte, minstens 40%)
  • 85 gram ongezouten boter

Hoe maak je het?

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 13 minuten

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier.

2. Voeg een snufje zout toe aan de eiwitten en klop ze in een kom stijf (3 minuten op de hoogste stand).

3. Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker en de cacaopoeder. Roer dit mengsel in het eiwit en klop het tot een glad geheel.

4. Giet het mengsel in een spuitzak. Knijp in de zak en spuit een rondje (ongeveer 3 cm) op het bakpapier. Met een lepeltje kun je natuurlijk ook rondjes op de bakplaat maken. Zorg dat er ruimte is tussen de maracons. Laat dit 30 minuten staan.

5. Bereid ondertussen de chocoladevulling. Smelt de chocolade au bain marie en roer de room en boter erdoor. Meng dit goed door elkaar en laat dit afkoelen.

6. Heb je de maracons 30 minuten laten staan? Dan kun je de maracons bakken in een voorverwarmde oven in 13 minuten. Haal de maracons uit de oven en laat ze afkoelen.

7. Doe een theelepel chocolade vulling op de platte kant van de maracon. Pak een tweede en leg deze op de vulling. Doe dit ook met de rest van de maracons.

Eetsmakelijk!
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *