6 februari 2013Heb je zin in een DIY-project waarmee je je kamer, je kantoor, je keuken of je hal kunt opfleuren? Misschien is een canvas doek schilderen/beplakken iets voor jou. Ik vond zelf dat mijn kantoor een beetje saai was en besloot daarom om een canvas doek te beschilderen. De andere beplakte ik met masking-tape. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?

 • Canvasdoeken
 • Acryl verf (wit en zwart)
 • Kwasten
 • Penselen
 • Potlood
 • Carbon papier
 • Printer
 • Masking-tape

 

1. Schilder allereerst je canvas doeken in een kleur naar keuze. Het grote doek verfde ik wit, omdat dit witter was dan het cavasdoek. De kleine schilderde ik zwart. Print een tekst uit op de computer die je leuk vindt. Deze tekst kun je vervolgens met carbon-papier overtrekken, zodat je tekst op het doek staat.

2. Daarna kun je de letters met een penseeltje inschilderen. Dit was best veel werk! Je kunt de letters natuurlijk ook met een zwarte stift inkleuren, maar ik vond verf mooier.

3. Het kleine doek had ik zwart geverfd. Vervolgens heb ik het kleine doek met roze masking-tape beplakt, zodat het een hert werd. Ik hoop dat jullie dat eruit kunnen halen! 😉

4. De doeken heb ik op mijn bureau gezet. Zoals je kunt zien heb ik op je letter ‘j’ een kruisje geplakt, zodat de kleuren in beide canvas-doeken terug komt.

5. Klaar! Staat gezellig toch?

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

4 reacties op “Canvas doeken

  • Sander Elderman

   Hey Nicole 🙂 ik kan niet antwoorden op je bericht. Hij word niet verzonden. Kan alleen berichten sturen naar vrienden. Kan je mij misschien uitnodigen .? Dan kan ik er namelijk wel op reageren( me Facebook doet beetje apart) x

   Reply
 • Kim | Kimsbloglife

  Wauw, dit heb je prachtig gedaan! Heel erg mooi geworden! Ik wist eerlijk gezegd niet wat carbonpapier is, maar heb het even opgezocht en het lijkt me inderdaad heel handig om het zo te doen! Anders zou ik de letters afdrukken, uitknippen en overtekenen maar dat is natuurlijk veel meer prutswerk…

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *