27 januari 2013Je vriendinnetje komt theeleuten. De theedoos komt weer op tafel. Samen neuzen in de theedoos om een lekkere thee uit te kiezen. En dan? Dan hoort daar natuurlijk nog een koekje bij. Deze theekoekjes bijvoorbeeld!

Wat heb je nodig?

 • Aluminiumfolie
 • Grote satéprikkers
 • Papier en printer
 • Draad
 • Lijm
 • Schaar
 • Mix voor koekjes (+ de ingrediënten op de verpakking)
 • Pure chocolade
 • Oven

 

1. Breek de satéprikkers in drie stukken. Rol de prikker in aluminiumfolie. Deze stokjes gebruik je straks om in je koekjes te zetten, zodat de gaatjes niet dicht gaan tijdens het bakken van je koekjes.

2. Print kleine kaartjes naar keuze uit. De kaartjes die ik heb gebruikt kun je natuurlijk ook gebruiken.

3. Knip de kaartjes uit.

4. Knip een stukje touw af. Plak de kaartjes op elkaar en plaats de twee uiteindes van het touwtje daartussen.

5. Knip uit een velletje papier een vorm van een theezakje. Dit mag groter zijn dan een standaard theezakje.

6. Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg het papieren theezakje op het deeg en snij met een scherp mes een aantal theezakjes uit. Leg de ‘theezakjes’ op de bakplaat. Plaats het stokje in het deeg. Bak de koekjes volgens de verpakking.

7. Laat de koekjes afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie. Dompel de onderkant van het koekje in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade afkoelen. Daarna kun je de kaartjes aan het koekje hangen. En dan? Laat je vriendinnetje maar komen. Het theeleuten kan beginnen!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Één reactie op “Theekoekjes

 • Jolanda van Oosten-Zwinkels

  Leuk idee van de stokjes, maar na vijf minuten lagen ze er al naast.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *