28 december 2012Op m’n kamer staat een mand. En niet zomaar een mand, maar een mand met sieraden. Armbandjes, kettingen, ringen en oorbellen… Alles zit in die mand. En na het maken van deze blog zit ie nog voller! Deze gevlochten armbandjes zijn erg leuk te combineren met andere armbandjes! Knutselse!

Het enige dat je nodig heb is polymeer klei. Ik kocht Fimo klei in de kleuren grijs (met zilverkleurige glitters) en groen. Polymeer klei is te koop in heel veel verschillende kleuren en met verschillende effecten. Verwarm de oven vast voor. Op de verpakking staat op welke temperatuur je de klei moet bakken.

Haal de klei uit de verpakking. De klei is verdeeld in meerdere reepjes.

Snij met een mesje drie reepjes van de klei.

Maak de klei warm met je hand en rol drie bolletjes in je handpalm.

Maak vervolgens drie lange strengen van de klei.

Druk het begin van de drie stengen aan elkaar, zodat de klei goed op z’n plek blijft liggen. Het vlechten kan beginnen! Maak het armbandje iets langer dan je andere armbandjes, want anders krijg je het armbandje straks niet om je pols.

Snij aan het begin en aan het eind van je vlecht een deel af. Leg het de uiteinden tegen elkaar en zorg dat de klei een beetje in elkaar overloopt, zodat je armband straks niet loslaat.

Na het grijze armbandje heb ik het groene armbandje gemaakt. Bak de armbandjes volgens de verpakking.

Laat je armbandje(s) goed afkoelen. Ik heb zelf een dag gewacht met het dragen van het armbandje. Zelf vond ik het leuk te combineren met een andere armbandje. Bijvoorbeeld met deze zipper-bracelet.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *