13 december 2012De maand december is de maand van de borrels, cadeaus en lekkernijen. Sinterklaas & zijn knechten hebben Nederland nog maar net verlaten of de Kerstman maakt alweer zijn aantreden. Waar we zo’n twee weken geleden in de supermarkt nog struikelde over de pepernoten, marsepein en chocoladeletters, zijn de schappen nu alweer rijkelijk gevuld met kerststol en kerstkransjes. En laten we vooral niet de oliebollen en appelflappen vergeten, want voordat je het weet is het alweer 2013.

Wij houden erg van al die lekkernijen, maar willen ons ook happy voelen in dat super gave gala jurkje wanneer je op het nieuwe jaar toost. Daarom hieronder een recept voor het maken van heerlijke crackers. Rijk aan noten & zaden. Uber-gezond dus!

Ingrediënten

  • 50 gram sesamzaad
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram tarwe zemelen
  • 25 gram pompoenpitten
  • +/- 120 ml water
  • Om het op smaak te brengen kan je er wat zout door doen

 

Dit is de basis. Ik heb er ook noten doorheen gedaan. Op de markt haalde ik een zak ongezouten notenmix. Dus amandelen, walnoten etc. Die heb ik in de de vijzel wat fijner gemaakt.

Vervolgens meng je alles door elkaar en daarna verdeel je het mengsel in zes hoopjes op het bakpapier. Met de bolle kant van een lepel breng je de crackers ‘in vorm’. Vervolgens leg je ze in de magnetron, op 900 watt, 12 minuten. En dan zijn je DIY crackers klaar.

Ik heb de mijne belegd met geitenkaas en een tomaten/rode ui topping. Jum!

   

 

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *