13 december 2012Kerst! Heb jij de kerstboom al staan? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar mijn kerstboom stond in huis te pronken toen Sinterklaas nog in het land was! De ballen, glittervlinders en strikjes heb ik weer uit de schuur gehaald. Maar het was ook nog tijd voor een DIY-project. Deze kerstboomhangers zijn makkelijk om te maken en staan erg leuk in je boom!

Wat heb je nodig?

  • Oude tak van ongeveer 6 cm breed (uit je tuin of het bos)
  • Potlood
  • Witte verf
  • Kwastje
  • Zaag
  • Schuurpapier
  • Boormachine
  • Touwtjes


En dan?

Zaag de tak in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter. Boor een gaatje in het plakje. Schuur de randjes, zodat de plakjes mooi glad zijn. Met een potlood kun je een figuurtje op het plakje tekenen. Vervolgens verf je de tekening met een kleur naar keuze! Zelf vond ik wit erg mooi staan in mijn boom. Even laten drogen. Touwtje door het gaatje en ophangen in de boom. Fijne kerstdagen!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *