4 december 2012



Joehoe! Morgen is het pakjesavond! Hoe ga jij het vieren? Met vrienden of familie? Of misschien wel helemaal niet? Geeft niets… Deze speculaas cupcakes kunnen altijd. Of je nu pakjesavond viert of niet!

Wat heb je nodig?
– Mix voor speculaas cupcakes (Jamin)
– 200 gram boter (op kamertemperatuur)
– 1 theelepel amandel extract
– 175 gram suikersbakkerspoeder (Jamin)
– 10 milliliter melk (op kamertemperatuur)
– Pepernoten
– Muffinblik
– Cupcake vormpjes
– Mixer
– Zeef
– Spuitzak met toefje

Bereiden
Cupcakes
– Maak de cupcakes volgens het recept op de verpakking van de mix voor speculaas cupcakes.

Botercrème
– Mix de boter op een gemiddelde snelheid in ongeveer drie minuten tot een zachte massa.
– Zeef de suikerbakkerspoeder en mix deze lepeltje voor lepeltje toe aan de zachte boter. Mix halverwege de melk en het amandel extract door de boter.
– Zodra alle suiker aan de boter is toegevoegd mix je het geheel op de hoogste snelheid in ongeveer twee minuten tot een mooie, zachte en gladde botercrème.

Versieren
Vul de spuitzak met de botercrème en spuit op elke cupcake een mooie krullende toef botercrème. Leg op de toef een pepernoot. Die kun je natuurlijk ook zelf maken. In een vorige blog staat hoe je zelf pepernoten kunt maken. Zet de cupcakes ongeveer een uur in de koelkast voor je ze gaat serveren.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *