2 december 2012Eigenlijk ben ik al lang klaar voor Sinterklaasavond. M’n surprise is gemaakt (middagje klieren met papier-maché), cadeautjes zijn binnen en ik heb urenlang gedicht… Helemaal klaar dus, alleen nog maar wachten tot 5 december! Naast de cadeautjes, surprises en gedichten hoort natuurlijk ook nog zoetigheid, zoals speculaas en pepernoten. En eigenlijk kan ik beide niet weerstaan! Elk jaar koop ik weer een zak pepernoten en ik dacht… Waarom maak ik ze niet zelf? Zo gezegd, zo gedaan dus!

Wat heb je nodig?
– 150 gram boter (margarine)
– 125 gram bruine basterdsuiker
– 10 gram speculaaskruiden
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 4 eetlepels melk
– Bakpapier

Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden. Kneed door elkaar: de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in de oven in 15-20 minuten gaar en lichtbruin. Leuk om op een etagère te presenteren!

Tip!
Je kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten trommel.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *