18 juli 2012Psst… zoetekauw! Verveel je je op een saaie zondagmiddag? Die zondagmiddag kom je wel door met het maken van cakepops. Zelf ben ik niet zo’n keukenprinses, maar het resultaat mag er best wezen, al zeg ik het zelf. Smullen dus!

Ingrediënten
Cake: boerencake mix, 200 gram boter, 4 eieren
Frosting: 25 gram bloem, 120 ml melk, 100 gram roomboter, 100 gram poedersuiker
Coating: circa 200 gram chocolade
Topping: net wat je lekker vindt!

Hulpmiddelen
Cakestokjes en een vergiet

Bereidingswijze
1. Maak een dag van te voren de cake volgens het recept op de verpakking. Laat de cake een nachtje afkoelen.

2. Verkruimel de cake

3. Voor de frosting klop je de melk en de bloem door elkaar. Doe dit vervolgens in een steelpannetje en breng het aan de kook. Blijf het ondertussen kloppen met een garde. Als het mengsel dik is geworden zet je het vuur uit en laat je het mengel afkoelen. Mix ondertussen de roomboter en poedersuiker door elkaar. Als het bloem-melk mengsel is afgekoeld mix je dit door de roomboter heen. Doe de frosting bij de cakekruimels en kneed dit door elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om stukjes chocolade mee te kneden in het cake-mengsel.

4. Als het goed is kun je van het cake-mengsel balletjes rollen. Maak ongeveer 30 balletjes. Zorg dat de balletjes niet te groot zijn, anders zijn ze te zwaar en zakken ze van de cakestokjes af. Neem dat maar van mij aan! Zet de balletjes ongeveer 15 minuten in de vriezer, zodat de balletjes hard kunnen worden.

5. Smelt ondertussen de chocolade (ik gebruikte pure chocolade en speciale cake-pops chocolade die een leuke kleurtje heeft) en doe de topping in een schaaltje. Zet een vergiet klaar. Daar kun je straks de cakepops in zetten, zodat ze blijven staan. Haal de balletjes uit de vriezer. Steek de cake-stokjes ongeveer 1,5 cm in de chocolade en prik het stokje in de cakepops. Dan blijft het stokje beter in het cakeballetje zitten.

6. Doop de cake-balletjes vervolgens door de chocolade en rol ze vervolgens door de topping naar keuze. Zet de cake-pops nog even in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden. Klaar! En smullen maar!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

Één reactie op “Cakepops!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *